Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

10 ανέγγιχτες γωνιές του πλανήτη!

| 13:18 - 25 Ιανουαρίου 2016
Νησιά και απόκρημνες, μαγευτικές γωνιές αυτού του πλανήτη που μένουν αγνές και ανεκμετάλλευτες από τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού. Ονειρικά μέρη της Γης που ο επισκέπτης χρειάζεται εβδομάδες ταξιδιού για να τα επισκεφθεί ή που απλά η τοποθεσία τους είναι τόσο μακρινή που αδυνατεί να τα φτάσει, με αποτέλεσμα να μένουν ανέγγιχτα από τους, πολλές φορές, ενοχλητικούς τουρίστες.
10. Χωριό Gasadalur, Νήσοι Φερόες perierga.gr - 10 "παρθένες" γωνιές του πλανήτη που έχουν μείνει ανέγγιχτες!

Το Gasadalur είναι ένα μικρό χωριό των Νήσων Φερόες που ο πληθυσμός του φθάνει τους, μόλις, 18 κατοίκους που λατρεύουν την ησυχία και τη φύση, μιας και προμηθεύονται τα αγαθά τους από τη γη.
9. Πόλη Rinconada, Περού perierga.gr - 10 "παρθένες" γωνιές του πλανήτη που έχουν μείνει ανέγγιχτες!
Η πόλη Rinconada του Περού είναι χτισμένη στις Άνδεις και εκτιμάται πως είναι η πόλη που έχει χτιστεί στο υψηλότερο υψόμετρο. Οι κάτοικοί της απασχολούνται στα, περίπου, 250 ορυχεία της περιοχής και είναι συνηθισμένοι στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εκεί.
8. McMurdo, Ανταρκτική perierga.gr - 10 "παρθένες" γωνιές του πλανήτη που έχουν μείνει ανέγγιχτες!
Το McMurdo στην Ανταρκτική είναι μια επιστημονική βάση και θεωρείται η ανεπίσημη πρωτεύουσα της περιοχής, όπου διαμένουν περίπου 1.300 επιστήμονες και μελετητές.
7. Το σπίτι στο νησί Ellidaey της Ισλανδίας perierga.gr - 10 "παρθένες" γωνιές του πλανήτη που έχουν μείνει ανέγγιχτες!
Το διάσημο σπίτι, που δεσπόζει στο νησί Ellidaey της Ισλανδίας, ίσως να αποτελεί και ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας.
6. Illoqortormiut, Γροιλανδία perierga.gr - 10 "παρθένες" γωνιές του πλανήτη που έχουν μείνει ανέγγιχτες!
Πρόκειται για ένα μικρό χωριό ψαράδων στην ανατολική ακτή της Γροιλανδίας και μοιάζει αποκομμένο από τον κόσμο. Οι κάτοικοί του φθάνουν τους 450 και έχουν συνηθίσει στο συγκεκριμένο τρόπο ζωής.
5. Νησιά Kerguelen, Ανταρκτική perierga.gr - 10 "παρθένες" γωνιές του πλανήτη που έχουν μείνει ανέγγιχτες!
Για να φτάσει κάποιος στα νησιά Kerguelen θα πρέπει να ταξιδεύει για έναν μήνα με πλοίο. Από το 1949 αποτέλεσαν τον προορισμό των ερευνητών και των μελετητών, καθώς στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πειράματα.
4. Νησιά Pitcairn perierga.gr - 10 "παρθένες" γωνιές του πλανήτη που έχουν μείνει ανέγγιχτες!
Τα νησιά Pitcairn βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα των αποικιών της Μεγάλης Βρετανίας στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στην Ταϊτή. Ανακαλύφθηκαν το 1789, όταν ένα πλοίο περνούσε από εκεί και ορισμένα μέλη του πληρώματος αποφάσισαν να κατεβούν, με αποτέλεσμα να αποτελέσουν και τους πρώτους τους κατοίκους.
3. Χωριό Alert, Καναδάς perierga.gr - 10 "παρθένες" γωνιές του πλανήτη που έχουν μείνει ανέγγιχτες!
Το Alert είναι το χωριό που βρίσκεται πιο κοντά στο Βόρειο Πόλο, μόλις 800 χιλιόμετρα. Το 2015 οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού αριθμούσαν τους 5, ενώ ακόμη 70 στρατιώτες βρίσκονταν σε υπηρεσία στην περιοχή. Το χωριό είναι δύσκολα προσβάσιμο εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
2. Motuo, Αυτόνομη ζώνη Θιβέτ perierga.gr - 10 "παρθένες" γωνιές του πλανήτη που έχουν μείνει ανέγγιχτες!
Η περιοχή Motuo βρίσκεται “κρυμμένη” στην καρδιά των Θιβετιανών βουνών και το παρθένο τοπίο κόβει την ανάσα.
1. Νησιά Tristan da Cunha perierga.gr - 10 "παρθένες" γωνιές του πλανήτη που έχουν μείνει ανέγγιχτες!
Τα νησιά Tristan da Cunha αποτελούν ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, πράγμα που ωστόσο φαίνεται να μην αποθαρρύνει τους 300 κατοίκους τους. Τα νησιά διαθέτουν σχολεία, νοσοκομείο, μουσείο και άλλες υποδομές, τις οποίες οι τουρίστες δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει.

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου