Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

"ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ" !!!

Νεολαία ΑΝΕΛ προς Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της προσευχής στα σχολεία: "Θα προσευχόμαστε εμείς & για αυτούς"

Νεολαία ΑΝΕΛ προς Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της προσευχής στα σχολεία: "Θα προσευχόμαστε εμείς & για αυτούς"
Την αντίδραση της νεολαίας των ΑΝΕΛ προκάλεσε το αίτημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί η προσευχή στα σχολεία και να αντικατασταθεί το μάθημα της Θρησκείας από τη Θρησκειολογία. 
 Η νεολαία του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ αναφέρει ότι δεν θα μπορούσε να συζητήσει τέτοιες προτάσεις και πως σε μια κατά πλειοψηφία Χριστιανική ελληνική κοινωνία, η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα μπορούσε να βρει εφαρμογή.
Δήλωσε η πρόεδρος της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, στο ραδιόφωνο του Αθήνα 98,4:
"Στις δημοκρατίες ο κάθε ένας ακόμα και μειοψηφών μπορεί να έχει την άποψή του και να την εκφράζει ελεύθερα. Στη κατά πλειοψηφία Χριστιανική ελληνική κοινωνία, στη χώρα μας που βάσει Συντάγματος η επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να βρει εφαρμογή. Οι εξαιρέσεις που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη πρωινή προσευχή ας μην παρίστανται. Δεν πειράζει θα προσευχόμαστε οι υπόλοιποι για αυτούς. Όσον αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών, μιλάνε για θρησκειολογία δηλαδή ιστοριογραφία και δεν είναι διδαχή των θρησκειών η οποία γίνεται και καλώς γίνεται. Γιατί για να δεχθείς κάτι πρέπει να έχεις διδαχθεί τα υπόλοιπα για να μπορείς να τα απορρίψεις. Αν επιθυμούν να απορρίψουν τη διδαχή του Χριστιανισμού να απορρίψουν και τη διδαχή του Κορανίου στα μειονοτικά σχολεία. Όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά". 

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου