Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΕΙΠΑ ΚΙ΄ ΕΓΩ ... ΘΑΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ;;; ΣΙΓΑ Τ' ΑΥΓΑ !!!

Ο Π. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τους ραβίνους της Ευρώπης ότι θα ασχοληθεί με τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα

pavlopoulos-2
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία των  Ευρωπαίων Ραβίνων, ότι θα καταβάλει μεγάλη  προσπάθεια  για να μειώσει το επίπεδο του αντισημιτισμού στην χώρα μας ,αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti, επικαλούμενο την  υπηρεσία Τύπου των Ραβίνων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, κατά την διάρκεια του
Ολοκαυτώματος στην εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης θανατώθηκαν από τους Γερμανούς Ναζί περισσότεροι  από 48 χιλιάδες Εβραίοι στο σύνολο του πληθυσμού της κοινότητας των 50 χιλιάδων.

elas
«Για μας είναι σημαντικό να  αποφευχθεί η επανάληψη των γεγονότων αυτών και να κρατήσουμε την μνήμη των θυμάτων μας μεταφέροντας  στους πολίτες μας περισσότερες πληροφορίες με σκοπό να  μείωσουμε το επίπεδο  του αντισημιτισμού στην Ελλάδα ,»  είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος κατά την διάρκεια συνάντησης του με αντιπροσωπεία του CPE.
«Η Ελλάδα, είναι μια χώρα ειρήνης και φωτός, για αυτό  θα κάνω ό, τι μπορώ  για να είμαστε πάντα ανοιχτοί στην εβραϊκή κοινότητα και  έτοιμοι για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια,» είπε ο ίδιος.
«Ξέρουμε ότι ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα υπάρχει σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, όμως, έχουμε μια σημαντική αιτία για χαρά,  ο πρόεδρος της Ελλάδος, είναι  ένας καλός φίλος της εβραϊκής κοινότητας και είναι έτοιμος να προχωρήσει  σε διάλογο μαζί μας»,  δήλωσε ο επικεφαλής του CPE Αρχιραβίνος  Pinchas Goldschmidt. Προέτρεψε δε τους συμμετέχοντες να «σκεφθούν μαζί για το μέλλον των Εβραίων στην Ευρώπη και να προσπαθήσουν να το βελτιώσουν, καθώς και την προστασία των Εβραίων στην Ευρώπη.»
Η συνάντηση με τον Έλληνα πρόεδρο κράτησε περίπου μία ώρα. Ο Κύριος Παυλόπουλος  ευχαρίστησε την CPE για το  συνέδριο της στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας   Μίνως Μωυσής είπε ότι κάθε εβραϊκή κοινότητα αντιλαμβάνεται την αξία αυτού που πρεσβεύει  ο Κύριος Παυλόπουλος , διατηρώντας  καλές  σχέσεις με τους ραβίνους. «Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Ελλάδας για την υποδοχή»,  είπε ο κύριος Μωυσής.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, και άρθρο μας με τίτλο: Αρχιραβίνοι από όλη την Ευρώπη και Ευρωπαίοι ειδικοί στην Αθήνα σε συνέδριο για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα, αναφέραμε πρώτοι για το  συνέδριο, το οποίο θα διαρκέσει  μέχρι την Πέμπτη, και στο οποίο θα συζητήσει επίσης το θέμα του εβραϊκο-ισλαμικού διαλόγου και της ασφάλειας των Εβραίων στην Ευρώπη.
Στην Αθήνα έχουν μεταβεί  επίσης ειδικοί εμπειρογνώμονες με πρωτοβουλία του οργανισμού  CPE της ΕΕ, οι δραστηριότητες  των οποίων θα στοχεύσουν στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου