Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015



ΔΙΑΒΟΛΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛ. ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
Μια χριστιανή νέα παντρεύτηκε έναν ευλαβή νέο, γέννησε τέσσερα παιδιά και έζησε χριστιανικά και αρμονικά με τον σύζυγό της 15 χρόνια. Τότε  ο σύζυγός της αρρώστησε βαριά και η εκλεκτή ψυχή του έφυγε για τον παράδεισο.
Η νεαρά χήρα πόνεσε πολύ και αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Όμως είχε την ελπίδα της στον Χριστό και στην Παναγία και έτσι σήκωσε αγόγγυστα και με αξιοπρέπεια τον σταυρό της. Κάποτε
ένας συγγενής της  τής πρότεινε να βρει  ένα φίλο και να συζεί μαζί του. Τότε η χήρα ξαφνιάστηκε και αντέδρασε έντονα λέγοντας στον συγγενή της: «Τι είναι αυτά που μου λες; Αυτή είναι διαβολική συμβουλή. Δεν ξέρω εάν ο διάβολος, θα μπορούσε να μου προτείνει κάτι χειρότερο. Σε καμία περίπτωση δεν θα κάνω κάτι τέτοιο. Ο Χριστός μισεί την ανηθικότητα και θέλει το σώμα και την ψυχή μας να τα διατηρούμε αγνά και καθαρά». Αυτά τα αξιομίμητα λόγια η ανδρεία αυτή χήρα τα έκανε πράξη με την χάρη και την δύναμη του Χριστού, για να δοξάζεται το άγιο όνομα του Χριστού και να επαινείται η ίδια από τους συνετούς ανθρώπους.
Μία άλλη χριστιανή κοπέλα παντρεύτηκε έναν καλό νέο και έκανε πέντε παιδιά. Για ένα διάστημα το ανδρόγυνο έζησε αρμονικά και ευλογημένα. Όμως κάποια ώρα ο σύζυγος παράτησε την οικογένειά του και έμπλεξε με μία άλλη παντρεμένη γυναίκα.
Η χριστιανή σύζυγος και μητέρα πόνεσε πολύ για αυτή την συμφορά, αλλά συνέχισε να ζει πνευματικά φροντίζοντας για τη σωστή αγωγή των παιδιών της. Όμως κάποια μέρα ένα από τα παιδιά τής είπε να μην στεναχωριέται πολύ για αυτό που έκανε ο πατέρας και την συμβούλεψε να δημιουργήσει μία νέα σχέση με άλλον άνδρα. Τότε η πονεμένη σύζυγος απάντησε στο παιδί της: «Γιατί παιδί μου μίλησες σαν ένα από τα άμυαλα παιδιά; Σε ποιόν αρέσει αυτό που μου λες; Αρέσει στο Χριστό ή στο διάβολο; Ο Χριστός καταδικάζει ακόμη και ένα αμαρτωλό βλέμμα και εσύ με συμβουλεύεις να πέσω στο θανάσιμο αμάρτημα της μοιχείας; Μη γένοιτο όσα χρόνια και αν ζήσω». Πράγματι αυτή η συνετή σύζυγος δεν συμμορφώθηκε με τη διαβολική συμβουλή του παιδιού της και συνέχισε να ζει κοντά στο Χριστό με αγνότητα και σωφροσύνη.
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα περιστατικά όπου πολλοί χριστιανοί, δυστυχώς ακόμη και γονείς, δίνουν διαβολικές συμβουλές στα παιδιά τους, σε συγγενείς τους, αλλά και σε άλλους ανθρώπους, να έχουν παράνομες και ανήθικες σχέσεις προ του γάμου, αλλά και μετά τον γάμο. Αυτά τα γεγονότα είναι πολύ λυπηρά και άξια πολλών δακρύων. Όσοι θέλουμε να αρέσουμε στο Χριστό, οφείλουμε να πορευόμαστε στη ζωή μας σύμφωνα με το άγιο θέλημά Του. Το θέλημα του Χριστού είναι να ζούμε αγνά και καθαρά και προ του γάμου αλλά και μετά το γάμο. Η γνώμη του κόσμου δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε για μας και μας ενδιαφέρει μόνο η δική του σωτήρια γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου