Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

6 Αυγούστου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 114 Γεγονότα, 31 Γεννήσεις και 35 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  
μ. Χ.
1826
Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης νικάει τους Τούρκους του Κιουταχή στο Χαϊδάρι.
1913
Ο γάλλος πρωθυπουργός Αριστίντ Μπριάν προτείνει στον άγγλο ομόλογό του Κόμη Άσκουιθ την κατασκευή σήραγγας κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη Μάγχη.Το έργο θα γίνει πραγματικότητα 81 χρόνια αργότερα.
1936
Μόλις ένα μήνα μετά το ξέσπασμα του ισπανικού εμφυλίου, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Σουνιόλ, δολοφονείται από στρατιώτες του Φράνκο στη Γουανταλαχάρα. Είναι μία από τις αιτίες για τη διαμάχη Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, μιας και ο Φράνκο υπήρξε φανατικός οπαδός της «βασίλισσας».
1945
Το αμερικανικό βομβαρδιστικό Enola Gay ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σκοτώνοντας περίπου 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών.
1961
Αποθεώνεται στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου η Μαρία Κάλλας, στο ρόλο της «Μήδειας», από την ομώνυμη όπερα του Λουίτζι Κερουμπίνι.
1991
Εγκαινιάζεται ο πρώτος δικτυακός τόπος στην ιστορία του Διαδικτύου. Δημιουργός του είναι ο άγγλος Τίμοθι Μπέρνερς Λι, που ανακάλυψε το WWW. Η διεύθυνσή του: http://info.cern.ch (Ινστιτούτο Μοριακής Φυσικής της Ελβετίας).ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου