Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Οργισμένοι στα ΑΤΜ οι συνταξιούχοι: Να πληρώσουν όσοι μας έφεραν εδώ!

ImageHandler (2)

Είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν να πάρουν το ποσό που έχει οριστεί από την κυβέρνηση χωρίς κάρτα αυτόματης ανάληψης – Δραματική προειδοποίηση Κατσέλη: Τα ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά έως τη Δευτέρα – Telegraph: Στις τράπεζες υπάρχουν ακόμα 500 εκατ. ευρώ
Ακόμα μία μέρα ταλαιπωρίας για τους συνταξιούχους η σημερινή.
Ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν διαθέτουν κάρτα αυτόματης ανάληψης από τα ΑΤΜ, στήνονται για τρίτη και τελευταία ημέρα στην ουρά έξω από τις τράπεζες προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ των συντάξεων και η εικόνα δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή των προηγούμενων δύο ημερών.
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής συνταξιούχοι έχουν έρθει στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα προκειμένου να πάρουν το ποσό των 120 ευρώ που έχει οριστεί από την κυβέρνηση.
Ο κόσμος συνωστίζεται έξω από την πόρτα εισόδου της τράπεζας, που την φύλαξη της έχουν αναλάβει αστυνομικοί της γειτονιάς του αστυνομικού τμήματος της Καλλιθέας, παρόλο που η διεύθυνση έχει μοιράσει αριθμούς προτεραιότητας στους ηλικιωμένους.

Η κατάσταση μεταξύ του κόσμου είναι έκρυθμη με τους συνταξιούχους να σπρώχνονται για να μπουν στην τράπεζα για να πάρουν τα χρήματα τους.
Πολλοί είναι εκείνοι που τα βάζουν με τους πολιτικούς αφού τους θεωρούν υπεύθυνους για την κατάσταση αλλά και με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους.
Συγκεκριμένα συνταξιούχος που περίμενε στην ουρά τόνισε χαρακτηριστικά πως με 120 ευρώ δεν ζει κανείς.

«Ήρθα να πάρω τα 120 ευρώ και δεν θέλουμε ή το -ναι- ή το -όχι-, είμαστε Έλληνες… Τα 120 ευρώ δεν μας φτάνουν από τα 800 ευρώ που παίρνω το μήνα, αλλά αυτοί που μας έφεραν στο σημείο αυτό θα το πληρώσουν άσχημα» ανέφερε στο protothema.gr ένας ηλικιωμένος που περιμένει την σειρά του για να πάρει 120 ευρώ.
Ένας άλλος συνταξιούχος όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι θα ψωνίσει με τα 120 ευρώ είπε πως θα πάει στην λαϊκή να χαλάσει τα λεφτά του.
«Θα πάω να ψωνίσω στην λαϊκή, ό,τι με φτάσουν θα πάρω… Την Δευτέρα και την Τρίτη θα ξαναρθουμε. Περίμενα περίπου μια ώρα για να μπω…» τόνισε ένας δεύτερος ηλικιωμένος που περίμενε στην ουρά μια ώρα για να πάρει τα 120 ευρώ.
πηγη
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου