Σάββατο 11 Ιουλίου 2015



ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛ. ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
 
Είχα πάει στο μοναστήρι του οσίου Παύλου του Αγίου Όρους, διηγείται ο πατήρ Αθανάσιος  Σιμωνοπετρίτης, όπου είχα συναντήσει ένα μακαριστό πλέον μοναχό πολύ σοφό, τον πατέρα Θεοδόσιο. Αυτός ήταν ένας μεγαλέμπορος της Αθήνας, με πολλά ταξίδια στο εξωτερικό στα χρόνια 1920-1930. Δυστυχώς όμως ήταν μεγάλος πνευματιστής-μέντιουμ. Κάποτε πήγε σε μία
πνευματιστική συγκέντρωση όπου προσπαθούσαν να επικαλεστούν τα πνεύματα αλλά δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν. Βρε δίνουν, βρε παίρνουν, τίποτε. Τότε φώναξε ο αρχιμέντιουμ: «Μήπως κανείς έχει σταυρό;». Ένας νεαρός είπε πως έχει και αμέσως τον έβγαλαν έξω από την αίθουσα λέγοντας ότι για αυτό δεν μπορούμε να ενεργήσουμε. Όταν βγήκε έξω, έκαναν τη διαβολοτελετή. Τότε ο μεγαλέμπορος βλέποντας αυτό το οφθαλμοφανέστατο θαύμα συγκλονίστηκε και  συλλογίστηκε: «Αφού ο σταυρός έχει τόσο μεγάλη δύναμη, αυτό φανερώνει ότι ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός και αυτός που εγώ τώρα λατρεύω είναι ψεύτικος». Έτσι πήρε τη μεγάλη και σωτήρια απόφαση να γίνει μοναχός. Εγκατέλειψε την μεγάλη περιουσία του και έγινε ένα φτωχό, ευτυχισμένο και αγιασμένο γεροντάκι του αγίου Όρους.
Ο μακαριστός γέροντας Θεοδόσιος μίαν άλλη φορά με οδήγησε στη γραμματεία της μονής και δείχνοντάς μου μία επιστολή, μου είπε ότι αυτή την επιστολή την είχε γράψει ο Πατακός. Ο Πατακός δεν γνώριζε προσωπικά τον πατέρα Θεοδόσιο, αλλά έμαθε από άλλους για αυτόν και του έστειλε μία εξομολογητική επιστολή στην οποία έγραφε: «Σεβαστέ πάτερ Θεοδόσιε είμαι ο Στυλιανός Πατακός πρώην υπουργός της χούντας και τώρα βρίσκομαι έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού. Ήταν για εμένα μεγάλο μάθημα, αυτό που έπαθα, διότι δυστυχώς είχα παρασυρθεί από τις πλεκτάνες των μέντιουμ. Ένας πρώην στρατηγός αρχιμέντιουμ στην Αθήνα μας έμπλεξε και πηγαίναμε εγώ, ο Παπαδόπουλος και ο Μακαρέζος σε πνευματιστικές συγκεντρώσεις όπου εμφανιζόταν ο αρχάγγελος Μιχαήλ, ο οποίος μας υποσχόταν ότι επειδή μας αγαπά πολύ θα μας ανεβάσει έως εβδόμου ουρανού. Μας το είπε μία, μας το είπε δυό, μας το είπε τρείς… το χάψαμε. Μετά σε μία άλλη συγκέντρωση μας προέτρεψε ότι πρέπει να σώσετε την Ελλάδα, θα κάνετε επανάσταση. Όντως γέροντα, ο δήθεν αρχάγγελος Μιχαήλ μας ανέβασε έως εβδόμου ουρανού, αλλά μας κατέβασε έως και εβδόμου Άδου. Όμως εδώ στη φυλακή βρήκαμε τον εαυτό μας, μετανοήσαμε για τις αμαρτίες μας και επιστρέψαμε στο Χριστό ζητώντας το άπειρο έλεός Του».
Ευχαριστούμε πολύ τον πατέρα Αθανάσιο για αυτά τα αποκαλυπτικά γεγονότα που μας γνώρισε. Είναι ολοφάνερο ότι δεν πρέπει να έχουμε καμία σχέση με τα μέντιουμ, διότι όπως φανερώνουν τα παραπάνω γεγονότα, τα μέντιουμ δεν έχουν καμία σχέση με το Χριστό, αλλά αντιθέτως επικοινωνούν με τους δαίμονες.            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου