Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ !!! ΜΑΚΡΙΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΑΝ ... ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟ "ΝΑΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ... "ΦΑΓΟΠΟΤΙ" ΤΟΥΣ !!!

Βασίλης Δημ. Χασιώτης : Η επόμενη μέρα του ΝΑΙ…


Η επόμενη μέρα ενός πιθανού ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, ασφαλώς θα δημιουργήσει νέα δεδομένα. Πρώτο, και σπουδαιότερο, αυτό το ΝΑΙ θα διατρανώσει ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.
Αυτό, τουλάχιστον, θα απαιτήσει ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ από εκείνον που το πρωτοδιατύπωσε και που τόσο λοιδορήθηκε για το λόγο αυτό.

Δεύτερο, αλλά καθόλου δεύτερο σε σπουδαιότητα, αυτό το ΝΑΙ θα διατρανώσει ότι το ζήτημα των προηγούμενων ευθυνών κλείνει εδώ, διότι ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ υπήρξε για ό,τι συνέβη τα τελευταία 40 χρόνια και τα 5 μνημονιακά χρόνια, εξόν από την ευθύνη της 5μηνης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Αυτό, τουλάχιστον, θα απαιτήσει ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ από όλους εκείνους που ρητά αναφέρονταν ή εξυπονοούνταν με διάφορου τύπου αναφορές (π.χ., μεγαλοδιαπλεκόμενοι, μεγαλονταβατζήδες, κ.λπ.), διότι τέτοια μεγαλοδιαπλοκή δεν υπήρξε ποτέ.
Τρίτον, αλλά καθόλου τρίτο σε σπουδαιότητα, αυτό το ΝΑΙ θα διατρανώσει ότι του λοιπού, δεν θα διανοείται να εκλέγει ο λαός κυβερνήσεις που δεν θα είναι αρεστές στους «θεσμούς» της Ευρώπης, δηλαδή, για να μη κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, στο Βερολίνο, και πως αν αυτό θα συμβαίνει εκ λάθους, ο ίδιος αυτός λαός, με μια δήλωση τύπου «mea culpa», θα ανακαλεί την προηγούμενη απόφασή «του».
Τέταρτο, αλλά καθόλου τέταρτο σε σπουδαιότητα, αυτό το ΝΑΙ θα διατρανώσει ότι η δημοκρατική εκείνη διαδικασία κατά την οποία οι νόμοι γράφονταν από τους «θεσμούς», μεταφράζονταν από τις ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις και ψηφίζονταν με διαδικασίες τέτοιες ώστε οι υπερψηφίζοντες βουλευτές να αντιλαμβάνονταν τι ψήφισαν μετά τη ψηφοφορία, αυτό δεν θίγει καμία Δημοκρατία και καμία ευαισθησία.
Πέμπτον, αλλά καθόλου πέμπτο σε σπουδαιότητα, αυτό το ΝΑΙ θα διατρανώσει ότι όντως οι Αξίες δεν τρώγονται, όπως π.χ. η «υπερηφάνεια» και άλλες τέτοιες ηθικού περιεχομένου αξίες. Ό,τι έχει σημασία, είναι εκείνη η κρίσιμη περιοχή του ανθρωπίνου σώματος, που συνδέει το στόμα με τον φάρυγγα, τον φάρυγγα με τη κοιλιά και τη κοιλιά με τον πρωκτό.
Έκτον, αλλά καθόλου έκτο σε σπουδαιότητα, αυτό το ΝΑΙ θα διατρανώσει ότι η κυβέρνηση του ελληνικού λαού την επομένη θα πρέπει να σπεύσει να υπογράψει ό,τι εισηγήθηκαν οι δεσμοί, με πρώτο και καλύτερο, ότι το ΝΑΙ σημαίνει ΣΥΝΕΧΙΣΗ της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ και ΑΡΝΗΣΗ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ του χρέους.
Έβδομον, αλλά καθόλου έβδομο σε σπουδαιότητα, αυτό το ΝΑΙ θα διατρανώσει ότι η κυβέρνησή του θα πρέπει να προσγειωθεί στον «ρεαλισμό» και να αφήσει το κυνήγι μαγισσών, και να εστιάζει σε ουτοπικές επιδιώξεις, όπως, ότι μπορεί να τα βάλει με τη μεγαλοφοροδιαφυγή, τη μεγαλοεισφοροδιαφυγή, τη μεγαλοδιαπλοκή, κ.λπ., και να κοιτάξει να τα πάρει από τις «σίγουρες πηγές» (μειώσεις μισθών και συντάξεων και υπερφορολόγηση της μικρομεσαίας τάξης, κ.λπ.).
Όγδοο, αλλά καθόλου όγδοο σε σπουδαιότητα, αυτό το ΝΑΙ θα μας συνοδεύει ως λαό, κοινωνία και οικονομία, για πάρα πολλά χρόνια, έως ότου γίνει μπορετό να ανατραπεί εκ νέου.
Ένατο, αυτό το ΝΑΙ, θα το κουβαλάμε σε μια μεγάλη ντροπή, που δεν πρόκειται να σβήσει τόσο εύκολα.

ΠΗΓΗ:   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου