Τρίτη 19 Μαΐου 2015

25 εντυπωσιακές φωτογραφίες που θα σας θυμίσουν πόσο παράξενος είναι ο πλανήτης μας

http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2015/05/fainomena_12.jpg Βλέποντας τις φωτογραφίες που θα σας παρουσιάσουμε στη συνέχεια, αρχικά θα πιστέψετε ότι προέρχονται από κάποιον άλλο γειτονικό ή μακρινό μας πλανήτη. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική.
Πρόκειται για 25 φωτογραφίες που λήφθηκαν στη Γη και αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πολλά πραγματικά παράξενα φυσικά φαινόμενα γύρω μας. Απλά δεν τα έχουμε ανακαλύψει.
 

1. Το κύμα που δεν τελειώνει ποτέ:

Το κύμα που δεν τελειώνει ποτέ

Συμβαίνει δύο φορές το χρόνο στη Βραζιλία, όταν ο Ατλαντικός Ωκεανός συναντά τις εκβολές του ποταμού Αμαζονίου. Τα προκύπτοντα κύματα ταξιδεύουν για μια απόσταση 500 μιλιών πριν τελικά επιβραδύνουν.

2. Σχηματισμένοι κύκλοι και σχήματα κάτω από το νερό:

Σχηματισμένοι κύκλοι και σχήματα κάτω από το νερό:

Στην Ιαπωνία, τα αρσενικά pufferfish (είδος ψαριού) χτυπούν τα πτερύγιά τους και δημιουργούν αυτούς τους αλλόκοτους κύκλους στην άμμο που μοιάζουν να προέρχονται από κάποιο εξωγήινο διαστημόπλοιο.

3. Το παγόβουνο που αιμορραγεί:

Το παγόβουνο που αιμορραγεί

Επίσης γνωστό και ως «Blood Falls» το παράξενο αυτό φαινόμενο συμβαίνει στην Ανταρκτική. Αυτό που μοιάζει με «αίμα» στην πραγματικότητα είναι νερό εμπλουτισμένο με οξείδιο του σιδήρου.

4. Μπλε Λάβα:

Μπλε Λάβα

Λόγω της καύσης θειικού αερίου σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, αυτό το ηφαίστειο στην Ινδονησία παράγει μια παράξενη λαμπερή μπλε λάβα.

5. Η θανατηφόρα λίμνη:

 Η θανατηφόρα λίμνη  Η θανατηφόρα λίμνη

Αυτή η ανατριχιαστική λίμνη στην Τανζανία, η λίμνη Natron, έχει τέτοια υψηλά επίπεδα pH που εξολοθρεύει κάθε ζώο που καταφεύγει σε αυτή για να ξεδιψάσει.

6. Δέντρα καλυμμένα από ιστούς αράχνης:

Δέντρα γεμάτα ιστούς αράχνης:

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των πλημμυρών στο Πακιστάν, οι αράχνες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα δέντρα δημιουργώντας αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

7. Danxia Landform:

Danxia Landform
Σε μερικές περιοχές της Κίνας ο κόκκινος ψαμμίτης και τα ορυκτά κοιτάσματα έχουν δημιουργήσει αυτή την εικόνα που θυμίζει ουράνιο τόξο.

8. Παγωμένα λουλούδια:

Παγωμένα λουλούδια

Στις αρκτικές περιοχές σχηματίζονται κομμάτια πάγου που θυμίζουν παγωμένα «λουλούδια». Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ ωκεανού και ατμόσφαιρας.

9. Πράσινο ηλιοβασίλεμα:

Πράσινο ηλιοβασίλεμα

Αυτό το σπάνιο φαινόμενο συμβαίνει όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, στο τέλος ή στην αρχή ενός ηλιοβασιλέματος.

10. Μαλλιά από πάγο:

Μαλλιά από πάγο

Λίγο νερό πάνω σε κάποια λουλούδια, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να δημιουργήσει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Οφείλεται στην παρουσία ορισμένων βακτηρίων.

11. Καταρράκτης που μοιάζει με λάβα:

Καταρράκτης που μοιάζει με λάβα

Στο Yosemite National Park, στην Καλιφόρνια, σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας του Φεβρουαρίου, αυτός ο καταρράκτης θυμίζει λάβα.

12. Σύννεφα που θυμίζουν καπέλο:

Σύννεφα που θυμίζουν καπέλο

Πιθανώς κάποιος θα μπορούσε να πει ότι πρόκειται για την εμφάνιση ενός UFO. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο «πεζή». Αυτό το αλλόκοτο φαινόμενο συμβαίνει όταν ο υγρός αέρας πέφτει από το βουνό.

  13. Ζωντανοί βράχοι:

Ζωντανοί βράχοι Ζωντανοί βράχοι

Δεν πρόκειται για πραγματικούς βράχους αλλά για παράξενα πλάσματα που παραμένουν εντελώς ακίνητα και βρίσκονται στις παραλίες της Χιλής.

14. Δίνες:

Δίνες

Αντικρουόμενα παλιρροϊκά κύματα δημιουργούν αυτές τις δίνες που μπορούν πολύ εύκολα να ρουφήξουν κολυμβητές και βάρκες.

15. Δέντρα που μοιάζουν με ουράνιο τόξο:

Δέντρα που μοιάζουν με ουράνιο τόξο

Όταν πέφτει ο φλοιός των αυστραλιανών ευκαλύπτων, αποκαλύπτεται ένα μοναδικό υπερθέαμα χρωμάτων.

16. Η συγκέντρωση των καβουριών:

Η συγκέντρωση των καβουριών

Στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας βρίσκεται το Νησί των Χριστουγέννων. Εκεί κάθε χρόνο μεταναστεύουν πάνω από 120 εκατομμύρια κόκκινα καβούρια, δημιουργώντας ένα τρομακτικό υπερθέαμα.

17. Πύργοι από ατμό:

Πύργοι από ατμό

Θα τους συναντήσετε στο Βόρειο Σέλας. Αυτοί οι γεωθερμικοί σχηματισμοί σε συνδυασμό με τα χρώματα του ουρανού δημιουργούν μια εικόνα από άλλο πλανήτη.

18. Μαύρα σύννεφα:

Μαύρα σύννεφα

Σχηματίζονται όταν μεταναστεύουν μαζικά τα Ευρωπαϊκά ψαρόνια. Μπορείτε να τα δείτε κάθε άνοιξη στον ουρανό της Δανίας.

19. Η θύελλα που δεν τελειώνει ποτέ:

Η θύελλα που δεν τελειώνει ποτέ

Η εκβολή του ποταμού Catatumbo στη Βενεζουέλα δημιουργεί καιρικές συνθήκες που οδηγούν σε 160 συνεχόμενες θυελλώδεις νύχτες.

20. Η έρημος που ανθίζει:

Η έρημος που ανθίζει

Κάθε λίγα χρόνια, μετά από μια ιδιαίτερα δυνατή βροχή, στις ξερές ερήμους της Χιλής φυτρώνουν λουλούδια.

21. Great Blue Hole:

Great Blue Hole

Πρόκειται για μια μεγάλη υποβρύχια λακκούβα έξω από τις ακτές του Μπελίζ. Βρίσκεται στο κέντρο μιας μικρής ατόλης, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πόλη. Η «τρύπα» έχει κυκλικό σχήμα, διάμετρο 300 μέτρων και βάθος 124 μέτρα.

22. Η μεγάλη μετανάστευση των πεταλούδων Monarch:

Η μεγάλη μετανάστευση των πεταλούδων Monarch

Κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μεξικό, αυτές οι όμορφες πεταλούδες συγκεντρώνονται για να μεταναστεύσουν μαζικά.

23. Υποβρύχιος καταρράκτης:

Υποβρύχιος καταρράκτης

Στο νησί του Μαυρίκιου, ένα ξαφνικό βαθούλωμα στο βάθος του ωκεανού δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός υποβρύχιου καταρράκτη.

24. Ηφαιστειακοί κεραυνοί:

Ηφαιστειακοί κεραυνο

Όταν ένα ηφαίστειο εκρήγνυται, το ποσό των ηλεκτρικών και στατικών φορτίων που απελευθερώνεται μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε αυτή την εντυπωσιακή ηλεκτρική καταιγίδα.

25. Λευκά ουράνια τόξα:

Λευκά ουράνια τόξα
Στη πραγματικότητα πρόκειται για ομίχλη που μοιάζει με το φάντασμα ενός ουράνιου τόξου.


ΠΗΓΗ 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου