Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ !!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ !!!

Για το "Τάμα του Έθνους" συζήτησε η ΔΙΣ

Posted: April 1, 2015 at 10:16 pm, Last Updated:
Α΄ Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Απρίλιο
Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Απρίλιο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ακολούθως αποφάσισε την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου στην Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας – Κράτους κατά την προσεχή συνεδρίαση.
Επίσης όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλο, ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο, στα Ιεροσόλυμα.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. για την επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών του κ. Ιωάννη Αναγνωστοπούλου, Προέδρου του Σωματείου «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους». Κατά την συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκε το θέμα της επιλογής οικοπέδου για την ανοικοδόμηση του Τάματος. Σημειωτέον ότι η Επιτροπή των «Φίλων του Τάματος» δεν απεδέχθη τα προταθέντα υπό της Εκκλησίας οικόπεδα. Γι’ αυτό ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Δ.Ι.Σ. ότι αναμένει την πρόταση της Επιτροπής του ως άνω Σωματείου για να προτείνει το κατάλληλο οικόπεδο, κάτι το οποίο ενεκρίθη από την Δ.Ι.Σ.
Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος για την οργάνωση και πραγματοποίηση του Δ’ Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, από 25 έως 28 Αυγούστου 2015 στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας παρά τη Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από την Συνοδική Επιτροπή επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιΐας περί του Απολογισμού των Δαπανών για την Φιλανθρωπική Διακονία κατά το έτος 2014, υπό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το δαπανηθέν ποσό είναι 121.464.273,13 € και καλύπτει όλες τις σιτιστικές ανάγκες ως και τα λειτουργικά έξοδα των Ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επίσης κατατέθηκε ενδεικτικός πίνακας δομών στην Εκκλησία της Ελλάδος δια το έτος 2014, σύμφωνα με τον οποίο λειτουργούν 58 γηροκομεία, 21 οικοτροφεία, 13 ορφανοτροφεία, 15 ιδρύματα χρονίως πασχόντων, 8 ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, 15 κέντρα ψυχικής υγείας, 15 νοσοκομεία – ιατρεία, 2 άσυλα ανιάτων, 22 βρεφονηπιακοί σταθμοί, 6 παιδικοί σταθμοί, 75 φροντιστήρια σχολικών μαθημάτων, 103 σχολές διαφόρων ειδικοτήτων, 20 ξενώνες, 3 σχολεία, 6 φοιτητικές εστίες, 258 πνευματικά κέντρα, 77 τράπεζες ρούχων και 50 λοιπά ιδρύματα.
Προστίθεται ότι λειτουργούν 51 κατασκηνώσεις, στις οποίες εξυπηρετούνται 16.237 νέοι, 280 συσσίτια, από τα οποία σιτίζονται 499.091 πρόσωπα, 150 κοινωνικά παντοπωλεία, από τα οποία εξυπηρετούνται 75.588 πρόσωπα, χορηγούνται 1.303 υποτροφίες και βοηθούνται στο σπίτι 3.502 πρόσωπα. Σύνολο μονάδων 2.070.
Τέλος η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
πηγή
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου