Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ... "ΝΑΟΣ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ... ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ !!!

Το απόλυτο πανδαιμόνιο επικράτησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής μετά την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εκπροσωπεί τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις και τις απόψεις των δανειστών μέσα
στη Βουλή κατά 100%.


Η τοποθέτηση αυτή του κ. Βούτση προκάλεσε την οξεία αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όρθιοι ζητούσαν εξηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών για αυτά που είχε πει προηγουμένως.

Ο Νίκος Βούτσης, από την πλευρά του, συνέχισε την επίθεση στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «τα ξέρατε όλα, αποδεχόσασταν πλήρως όσα σας έλεγαν οι δανειστές», προκαλώντας νέο κύμα αντιδράσεων.

Στο σημείο εκείνο πετάχτηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας από τον υπουργό Εσωτερικών να ανακαλέσει.



Και εκείνη τη στιγμή συνέβη το αδιανόητο. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν απειλητικά κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στο παρά ένα δεν πιάστηκαν στα χέρια. Μάλιστα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στους οποίους ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καταγγέλλουν ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Παύλος Πολάκης και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος που κινήθηκαν προς τα έδρανα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ φώναζαν ταυτόχρονα προς εκείνους «άντε γ@@@@@@τε, μ@@@@ες, γελοίοι» και προς τον Αλέξη Μητρόπουλο, που εκτελούσε χρέη προεδρεύοντος, «μ@@@@@ Μητρόπουλε, που τους αφήνεις να μιλάνε». Από την πλευρά του, ο κ. Τριανταφυλλίδης μόλις έμαθε τα όσα κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διέψευσε ότι έβρισε κατά αυτόν τον τρόπο συναδέλφους του και ότι κινήθηκε εναντίον τους.


Παρά το έντονα φορτισμένο κλίμα που υπήρχε στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο υπουργός Εσωτερικών συνέχισε λέγοντας: «Χαίρομαι για την ιερή αγανάκτηση και την ευαισθησία που εκδηλώνετε, δεν ανακαλώ ούτε μια κουβέντα από αυτά που είπα. Οι ενστάσεις και η κριτική που κάνετε είναι από την ίδια όχθη με τους δανειστές. Είστε μειοψηφία στην κοινωνία, αλλά έχετε ασυλία στα μέσα της διαπλοκής».


Τη στιγμή εκείνη πήρε τον λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας στον κ. Βούτση: «Προσβάλλετε βάναυσα την παράταξη, δεν δεχόμαστε αυτά που λέτε. Ετοιμάζετε σκηνικό ρήξης και ψάχνετε για ενόχους. Αν θέλετε να πηδήξετε από το αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο, εμείς δεν θα γίνουμε το αλεξίπτωτό σας». Στο σημείο εκείνο άρχισε να ουρλιάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, με τον κ. Μητσοτάκη να της λέει: «Εχετε ζαλιστεί από τις πιρουέτες. Κάντε καμιά φωτογράφιση και ελάτε να μιλήσετε».


Ακολούθησε το απόλυτο πανδαιμόνιο στην Ολομέλεια, με τους βουλευτές επί πέντε λεπτά να ουρλιάζουν. Τον λόγο πήρε και η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας προς τον κ. Βούτση ότι «αυτό που κάνατε ήταν βαρύτατο ατόπημα. Στα 25 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα. Ούτε κανένας από τα κυβερνητικά έδρανα διανοήθηκε να επιρρίψει κάτι τέτοιο στην αντιπολίτευση. Να ανακαλέσετε τώρα! Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε τη Βουλή ζούγκλα».



Σε έντονο ύφος και ο Βασίλις Κικίλιας ωρυόμενος έλεγε όρθιος από το έδρανό του στον υπουργό Εσωτερικών: «Oχι κύριε Βούτση, τέρμα τα παραμύθια, εσείς είστε κυβέρνηση, επιτέλους κυβερνήστε. Θα πάρετε ολόκληρη την ευθύνη για τα μέτρα που φέρνετε, θα κόψετε μισθούς, συντάξεις, θα πάρετε τα αποθεματικά των Δήμων, τώρα δεν μπορείτε να πετάξετε το μπαλάκι πουθενά. Είναι ντροπή να απευθύνεστε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης με τέτοιες εκφράσεις, να τις πάρετε πίσω και να ανακαλέσετε. Είναι βαθιά διχαστικοί οι χαρακτηρισμοί σας!»
Μετά την σχεδόν δεκαπεντάλεπτη αναταραχή ο κ. Βούτσης ξαναπήρε τον λόγο επαναλαμβάνοντας ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τα επιχειρήματα των δανειστών και πρόσθεσε «αν θεωρείτε ότι έχετε μια ασυλία επειδή κρέμεστε σε μειοψηφία του λαού αλλά μέσων της διαπλοκής είστε γελασμένοι».
Ο κ. Βούτσης μάλιστα θεώρησε ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό του και γυρνώντας στον διπλανό υπουργό του είπε: «ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλ..κα»!

Το φαινόμενο του ανοικτού μικροφώνου «χτύπησε» και τον προεδρεύοντα Αλέξη Μητρόπουλο που ακούστηκε να λέει «γα..ω το κέρατό μου».
Στη συνέχεια ο κ. Βούτσης έδειξε να κάνει ένα βήμα πίσω: «Ούτε κατά διάνοια διανοήθηκα να αμφισβητήσω τον πατριωτισμό και την εντιμότητα των βουλευτών. Υπάρχει θέμα πολιτικής άποψης και όχι πατριωτικής».




iefimerida.gr
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου