Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πρώην σύμβουλος του Βατικανού ασπάζεται την Ορθοδοξία και γίνεται μοναχός σε μονή στη Μόσχα

  • Από  desk agioritikovima
Πρώην σύμβουλος του Βατικανού ασπάζεται την Ορθοδοξία και γίνεται μοναχός σε μονή στη Μόσχα
Στις 27 Μαρτίου με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου ο ηγούμενος της Ανωτάτης Μονής του Αγίου Πέτρου στη Μόσχα Πέτρος (Yeremeyev) χοροστάτησε στην τελετή λήψης των μοναστικών όρκων του ιερέα Κωνσταντίνου Simon, ο οποίος ασπάστηκε την Ορθοδοξία το 2014, μετά από 34 χρόνια ιερατικής διακονίας στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. 

Με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, ο πατήρ Κωνσταντίνος προσχώρησε στην αδελφότητα της Μονής του Αγίου Πέτρου και πριν από την λήψη των μοναστικών όρκων εργάστηκε σε εκκλησίες του μοναστηριού.
Ο πατέρας Κωνσταντίνος ήταν Doctor της Φιλοσοφίας και καθηγητής Σλαβικών και ρωσικής ιστορίας στο Παπικό Ινστιτούτο Ανατολικών (Ρώμη), του οποίου μάλιστα διετέλεσε Αντιπρύτανης, ήταν ακόμη μέλος της ιησουίτικης Τάξης και σύμβουλος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.
Ο Ιερομόναχος Κωνσταντίνος (Simon) γεννήθηκε το 1955 στο New Jersey (ΗΠΑ) σε μια οικογένεια Ορθοδόξων και Προτεσταντών. Αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη της ιστορίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, συνεργάστηκε με τους Ρώσους και άλλες σλαβικές κοινότητες της Ευρώπης και δίδαξε Ιστορία της Εκκλησίας σε διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου.

  ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου