Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η οργή της λάβας – Όταν ένα από τα ενεργότερα ηφαίστεια παγκοσμίως εκρήγνυται


Η οργή της λάβας
Το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης είναι ένα από τα ισχυρότερα και απειλητικότερα παγκοσμίως. Για τους κατοίκους της περιοχής αποτελεί έναν συνεχόμενο κίνδυνο. Για τουρίστες, επιστήμονες αλλά και καλλιτέχνες όμως, το ηφαίστειο είναι ένας ονειρικός προορισμός.

Τα τρομερά ξεσπάσματα του μπορεί να έχουν καταστροφικές
συνέπειες, όμως παράλληλα δημιουργούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά υπερθεάματα που μπορεί να χαρίσει ο φυσικός κόσμος. Για αυτό το λόγο, το ηφαίστειο Κιλαουέα έχει γίνει πηγή έμπνευσης για έναν μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών.
Στο βίντεο που δημιούργησε ο Lance Page, μέσα σε 7 λεπτά παρουσιάζεται η… οργή της φωτιάς. Καυτή λάβα ξεχειλίζει από το ηφαίστειο που ξεσπά, κυλώντας αργά και καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα της. Το έντονο πορτοκαλί της χρώμα και η σταθερή αλλά άναρχη κίνηση της προκαλούν θαυμασμό.
Βλέποντας το έργο της pagefilms, ένας κάτοικος της περιοχής δήλωσε: «Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη, που εμπνέει παράλληλα τόσο σεβασμό αλλά και τέτοια ανησυχία για το φυσικό του περιβάλλον. Η απίθανη ομορφιά του ηφαιστείου και η συνεχόμενη αίσθηση κινδύνου προσφέρει έναν απερίγραπτο συνδυασμό συναισθημάτων.

ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ:  ΕΔΩ

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου