Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Β. Χαραλάμπους, ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ‘’ΑΘΕΟ’’

κατάλογος.jpg
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ‘’ΑΘΕΟ’’
Ένα γνωστός μου δηλωμένος ‘’άθεος’’ επισκέφτηκε κάποτε τον Όσιο Παΐσιο.  Η επίσκεψη του ‘’αθέου’’ αυτού δεν οφειλόταν σε κάποια περί Θεού αναζήτηση, ούτε καν περιέργεια για τα τόσα που άκουε για το Άγιο αυτό Γέροντα.  Απλά βρέθηκε για άλλο λόγο στο Άγιο Όρος και απλά δεν θέλησε να δυσαρεστήσει τον συνοδεύοντα αυτόν κι έτσι ‘’υπέκυψε’’ στο θέλημά του.
Κατά την επίσκεψή του στο Κελί  της Παναγούδας, θέλησε να ‘’ομολογήσει’’ την αθεΐα  του και ανέφερε Άγιο  Γέροντα, ότι δεν πιστεύει στο Θεό.  Ο Όσιος Παΐσιος με βεβαιότητα αντέκρουσε τον ισχυρισμό του.  «Όχι» του είπε «πιστεύεις στον Θεό».  Ο διακριτικός Άγιο Γέροντας μίλησε με βεβαιότητα.  Η ‘’αθεΐα’’ του ανθρώπου αυτού, η οποία είχε την καταγωγή στη μαρξιστική υπόδειξη, στο τέλος ήταν μάλλον εναντιότητα στον Θεό εμποτισμένη και από το αντιεκκλησιαστικό φρόνημα των παρεμφερών ιδεολογίων.
«Όχι πιστεύεις», του λέει Όσιος Παΐσιος, παρόλο που αυτός του επέμενε ότι δεν πιστεύει.  Αυτός ο άνθρωπος όντως πίστευε.   Το διεπίστωσα σε ένα προσκύνημα που είχαμε πάει μαζί, όπου βρέθηκε για άλλο πάλι λόγο εκεί.  Γονάτισε μπροστά από τον τάφο του Αγίου, του Προσκυνήματος  που είχαμε πάει κι έμεινε ώρα εκεί συντετριμμένος και αμίλητος με ένα ύφος που μάλλον ομιλούσε.  Φυσικά η ‘’ενασχόλησή’’ του με τη  Μαρξιστική θεώρηση περί αθεΐας, δυστυχώς δεν επιτρέπει τέτοιες δημόσιες παραδοχές.
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου