Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

25 από τα πιο ακριβά γιοτ παγκοσμίως [pics]
akrivotera_giot_ston_kosmo21
Σας παρουσιάζουμε τα 25 πιο εκκεντρικά σχέδια γιοτ στον πλανήτη. Δυστυχώς, όμως, δεν θα δείτε πάρα πολλά από αυτά στην θάλασσα … αφού αποτελούν απλά σχέδια. Τα γιοτ που πρόκειται να δείτε από την άλλη πλευρά, δεν έχουν τίποτα αφαιρετικό πάνω τους. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα, πιο ακριβά παιχνίδια στον
πλανήτη και δεν αποτελεί έκπληξη ότι ανήκουν σε ορισμένους από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Αυτά είναι τα 25 απο τα πιο ακριβά γιοτ που κατασκευάστηκαν ή σχεδιάστηκαν ποτέ!
25- Meteor
meteor
Τιμή: 46 εκατ. δολάρια
Με καινοτομίες όπως ένα τζάκι και μια βιβλιοθήκη, όαο εκπληκτικό και αν είναι αυτό το γιοτ δεν είναι απολύτως τίποτα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα της εν λόγω λίστας.
24- Le Grand Bleu
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws
Τιμή: 90 εκατ. δολάρια
Το πρώτο μια σειράς γιοτ ιδιοκτησίας του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Roman Abromavich, το Grand Bleu είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο μέτρια γιοτ σε αυτή τη λίστα.
23- Tatoosh
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws1
Τιμή: 100 εκατ. δολάρια
Ανήκει στον Paul Allen, συν-ιδρυτή της Microsoft. Το Tattosh αυτή τη στιγμή διατίθεται στην αγορά, για όσους από εσάς έχουν μερικά εκατομμύρια δολάρια που δεν ξέρουν τι να τα κανουν…
22- Annaliese
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws2
Τιμή: 103 εκατ. δολάρια
Με 15 καμπίνες αυτό το μέγα-γιοτ μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει πάνω από 50 άτομα μη συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος.
21- Alysia
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws3
Τιμή: 116 εκατ. δολάρια
Η βραβευμένη ιδιοκτησία του Έλληνα επιχειρηματία Ανδρέα Λιβέρα, προσφέρει μια σειρά από καταστρώματα που περιλαμβάνουν παιχνίδια και ένα υπαίθριο τζακούζι.
20- Ambrosia
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws4
Τιμή: 119 εκατ. δολάρια
Αυτό δεν είναι το πρώτο γιοτ σε αυτή τη λίστα που ανήκει σε έναν άγνωστο δισεκατομμυριούχο (αυτή τη φορά από το Χονγκ Κονγκ), απλά είναι λίγο φθηνότερο από ό, τι τα υπόλοιπα.
19- Maltese Falcon
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws5
Τιμή: 120 εκατ. δολάρια
Με 5 καμπίνες και ένα υποβρύχιο αυτό το ιστιοπλοϊκό σκάφος που ανήκει στην Έλενα Αμβροσιάδου της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων IKOS στο Λονδίνο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.
18- Pelorus
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws6
Τιμή: 130 εκατ. δολάρια
Σύμφωνα με τις φήμες, η πλειοψηφία των σωματοφυλάκων στο γιοτ του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Roman Abromavich είναι πρώην κομμάντο των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων.
17- Eos
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws7
Τιμή: 150 εκατ. δολάρια
Το σκάφος ανήκει στην Diane von Furstenber, διάσημο σχεδιαστή μόδας, και φέρεται να διαθέτει ένα τεράστιο γλυπτό του εαυτού της στο επίπεδο του καταστρώματος… με τη ματαιοδοξία να χτυπάει κόκκινο.
16- Project Mars
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws
Τιμή: 161.8 εκατ. δολάρια
Αρχικά κατασκευασμένο από το ιταλικό ναυπηγείο του Fincanteri, αυτό το μέγα-γιοτ περιέχει πισίνες, ένα σπα και μια καθορισμένη περιοχή για επιχειρηματίες.
15- Octopus
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws
Τιμή: 180 εκατ. δολάρια
Προφανώς αμά λειτουργείς μια παγκόσμια εταιρεία λογισμικού χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από ένα τιποτένιο γιοτ. Αυτή τη φορά ο Paul Allen επανέρχεται με το Octopus, ένα μεγα-γιοτ εξοπλισμένο με όχι ένα αλλά δύο υποβρύχια.
14- Ecstasea
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws
Τιμή: 200 εκατ.δολάρια
Το μόνο πράγμα πιο… κουλ από το όνομα του γιοτ είναι το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Ενώ ήταν στο παρελθόν στα χέρια του Ρομάν Αμπράμοβιτς, έχει πωληθεί σε ένα άγνωστο αγοραστή.
13- Al Salamah
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws
Τιμή: 200 εκατ. δολάρια
Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Sultan bin Abdul Aziz ανέβασε πολύ τον πήχη όταν συμπεριέλαβε εσωτερική πισίνα με γυάλινη οροφή σε αυτό το μέγα-γιοτ.
12- Rising Sun
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws1
Τιμή: 200 εκατ. δολάρια
Με 82 δωμάτια, ένα γήπεδο μπάσκετ, και έναν κινηματογράφο, ο David Geffen, διάσημος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, σχεδόν δεν χρειάζεται να εγκαταλείψει το πλοίο του.
11- Seven Seas
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws
Τιμή: 200 εκατ. δολάρια
Οι ισχυρισμοί ότι ανήκει στον Στίβεν Σπίλμπεργκ, δεν προκαλούν έκπληξη καθώς αυτό σκάφος είναι εξοπλισμένο με μια τεραστίων διαστάσεων πισίνα της οποίας οι τοίχοι μετατρέπονται σε μαι οθόνη κινηματογράφου.
10- Ice
ta_pio_akriva_giot_pagkosmiws1
Τιμή: 205 εκάτ. δολάρια
Ανήκοντας στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Suleiman Kerimov, το Ice αποτελεί ένα από τα πιο οικολογικά γιοτ που πλέουν στις θάλαασες με 8 ηλεκτρικές γεννήτριες και ένα ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης των λυμάτων.
9- Lady Moura
akrivotera_giot_ston_kosmo
Τιμή: 210 εκάτ. δολάρια
Ο Νάσερ al-Ρασίντ, σύμβουλος της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας, πάει τα πράγματα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την επί του σκάφους παραλία του. Το σκάφος διαθέτει μια αμμώδη υδραυλική πλατφόρμα που μπορεί να προσαρμοστεί για να τοποθετηθεί ακριβώς στην ίσαλο γραμμή.
8- Al Mirqab
akrivotera_giot_ston_kosmo2
Τιμή: 250 εκάτ. δολάρια
Ξέρεις τι λένε για τους ανθρώπους με μεγάλα ονόματα … Ότι έχουν μεγάλα κότερα. Ο Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ, κατέχει αυτό το αξίας ενός τετάρτου του δισεκατομμυρίου μεγαθήριο.
7- Dilbar
akrivotera_giot_ston_kosmo1
Τιμή:256 εκατ. δολάρια
Το ιδιοκτησίας ενός ακόμη ρώσου επιχειρηματία, αυτό το σκάφος χρησιμοποιείται συχνά από τον Alisher Usmanov για να πραγματοποιεί τις επισκέψεις στα ιδιωτικά νησιά του.
6- Al Said
akrivotera_giot_ston_kosmo
Price: 300 εκατ. δολάρια
Δεν γνωρίζουμε πολλά για μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές θαλαμηγούς στον κόσμο, εκτός από το ότι ανήκει στον Said al Said, Σουλτάνο του Ομάν, και ότι διαθέτει μια αίθουσα συναυλιών αρκετά μεγάλη για να στεγάσει μια ορχήστρα 50 οργάνων.
5- Superyacht A
akrivotera_giot_ston_kosmo2
Τιμή: 323 εκάτ. δολάρια
Όταν είσαι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Andrey Melnichenko μπορείς να ονομάσεις το σκάφος σου ό, τι θέλεις, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου σου αρχικού. Και στην περίπτωση που αναρωτιέστε για την ενδιαφέρουσα σχεδίαση, είναι έτσι ώστε να μπορεί να κόψει στα δυο παγόβουνα σαν αφεντικό.
4- Dubai
akrivotera_giot_ston_kosmo3
Price: 300 εκάτ. δολάρια
Ανήκοντας στον Shiek Mohammed bin Rashid Al Maktoum, πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αυτή η πλωτή πόλη έχει την κατάλληλη ομασία για τα χαρακτηριστικά της.
3- Streets of Monaco
akrivotera_giot_ston_kosmo4
Τιμή: άγνωστη
Πρόκειται ουσιαστικά για μια ολόκληρη πλωτή χώρα. Διαθέτοντας δρόμους, μίνι αυτοκίνητα, ακόμη και ένα «αεροδρόμιο», η πλωτή πόλη του Nigel Gee αποτελεί μια κατηγορία από μόνη της.
2- Eclipse
akrivotera_giot_ston_kosmo1
Τιμή: 800 εκάτ. δολάρια
Πηγαίνοντας για μια επίσκεψη στον Roman Abromavich θα μπορούσαμε να τον βρούμε στο σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μέγα- γιοτ του, το Eclipse. Δεν είμαστε ακόμα πραγματικά βέβαιοι για το τι ξεχωρίζει περισσότερο, το αντιβαλλιστικό σύστημα άμυνας ή το σύστημα αντιμετώπισης των παπαράτσι που σαρώνει τον ορίζοντα με ακτινες λέϊζερ για κάμερες και εκτοξεύει ακτίνες φωτός στους φακούς τους καταστρέφοντας τους εντελώς.
1- History Supreme
akrivotera_giot_ston_kosmo7
Τιμή 4,8 δισ. δολάρια
Φτιαγμένο με πάνω από 100.000 κιλά χρυσού και διακοσμημένο με τα πάντα, από οστά Τυραννόσαυρου μέχρι μικροσκοπικούς μετεωρίτες αυτή η απάντηση στην αμήχανη ερώτηση τι-στο-καλό-να-κάνω-με-5 δισ δολάρια ανήκει σε έναν ανώνυμο Μαλαισιανό επιχειρηματία, πιθανώς τον Robert Kuok.
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου