Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Οι guest stars των ναών

Γράφει ο Ενορίτης
 
Ποιος τους είπε ότι οι εκκλησίες είναι…πασαρέλες; Εκκλησιάζομαι τακτικά σε πολλούς ναούς της Αττικής. Από τις τελευταίες εκλογές του 2012, μέχρι και λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2014, δεν είχα δει (όπως και άλλοι αδελφοί χριστιανοί) πολιτικό σε εκκλησία. Και δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Θαρρείς πως κάποια…κατάρα τους κατατρύχει τους πολιτικούς μας και από την περίοδο αμέσως μετά τις εκλογές μέχρι την ώρα που θα προκηρυχθούν νέες, είναι εξαφανισμένοι από τις εκκλησίες, Μόνο
σε καμμιά κηδεία (μακριά από δω) ή μνημόσυνο ή γάμο θα τους δεις υπό την προϋπόθεση ότι ο πρωταγωνιστής ήταν ή είναι γνωστό πρόσωπο.
 
Λοιπόν με το προκηρύχθηκαν εκλογές, έσκασαν μύτη στους ναούς πολιτικοί και πολιτευτές . Με ύφος σοβαρό, στέκονται στη θέση για τους επισήμους (δίπλα στο δεσποτικό θρόνο) για να τους …θαυμάζει το υπόλοιπο εκκλησίασμα και να γνωρίζει ότι ο τάδε βουλευτής και ο δείνα υπουργός είναι εδώ.
 
Κάποιος, εσφαλμένα τους έχει πληροφορήσει, ότι ο κλήρος επηρεάζει την κοινή γνώμη ως προς το πολιτικό γίγνεσθαι.
Κάποιος τους έχει πει ότι αν τα έχεις καλά με το δεσπότη, η κάλπη είναι με το μέρος σου.
 
Λάθος, μεγάλο λάθος! Το εκκλησίασμα, απεχθάνεται τους κομπάρσους της εκκλησίας. Δεν θέλει να βλέπει περιστασιακούς εκκλησιαζόμενους και θρησκευόμενους – βιτρίνα
 
Οι guest stars  των ναών θα πρέπει να καταλάβουν ότι με την εμφάνισή τους στις εκκλησίες πετυχαίνουν αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Απλά πράγματα!

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου