Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΕΤΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ... ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ !!!

Ενας διάδρομος γεμάτος αίμα…

Posted by onpolitika στο Ιανουαρίου 8, 2015
lapavitsas

Ένας διάδρομος με χαρτιά πεταμένα στο πάτωμα και βαμμένα με το αίμα ανυποψίαστων ανθρώπων είναι η πρώτη εικόνα από το εσωτερικό των γραφείων του Charlie Hebdo εκεί όπου την Τετάρτη εκτελέστηκαν εν ψυχρώ δώδεκα άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι δέκα.
Τις στιγμές πριν την εκτέλεση περιγράφει με άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Ήταν όλοι εκεί όπως κάθε Τετάρτη γύρω από το οβάλ τραπέζι για την καθιερωμένη σύσκεψη σε μια ιεροτελεστία για το

Charlie Hebedo. Στα αριστερά καθόταν πάντα ο Charb, ο διεθυντής σύνταξης. Δίπλα του αυτή την Τετάρτη ήταν οι γελοιογράφοι Cabu, Wolinski, Tignous, Honoré και Riss, οι συντάκτες Laurent Léger, Fabrice Nicolino και Philippe Lançon, ο οικονομικός συντάκτης Bernard Maris και οι αρθογράφοι Sigolène Vinson και Elsa Cayat.
Οι συσκέψεις ξεκινούσαν συνήθως στις 10:30 το πρωί και γρήγορα ξέφευγε εν μέσω των «βρώμικων» ανεκδότων που ακούγονταν. Ένα το μόνιμο θέμα διαφωνίας: η μηχανή του καφέ που δεν δούλευε ποτέ. Στους τοίχους καρφιτσωμένα ορισμένα από τα εμβληματικά σχέδια του περιοδικού. Ανάμεσά τους και αυτό που προκάλεσε την εμπρηστική επίθεση το 2011.
Η σύσκεψη τελείωνε οταν ερχόταν η ώρα για φαγητό στο μπιστρό Our Gang στη rue Amelot. Μόνο που την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου κανείς δεν έδωσε το παρών.
Η σύσκεψη ήταν σε εξέλιξη εδώ και μισή ώρα όταν δύο μασκοφόροι μπήκαν στο χώρο και σκόρπισαν τη σιωπή. Ήταν οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα. Ένας από τους δύο ρώτησε: Charb; και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Στη συνέχεια φώναξαν τα υπόλοιπα ονόματα και έριξαν τις χαριστικές βολές. Όταν έφτασαν στη Sigolène Vinson της είπαν αφού της έβαλαν το όπλο στο κεφάλι: Εσένα δεν θα σε σκοτώσουμε για τί δεν σκοτώνουμε γυναίκες, αλλά να διαβάσει το Κοράνι.

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

1 σχόλιο: