Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ... ΑΙΣΧΡΟΙ !!! ΕΥΓΕ κε ΠΕΛΕΤΙΔΗ !!!

Σαββατο-Κύριακα ανθρώπινης ντροπής μέσα στά Κρατητήρια λόγω... κλειστής Εφορίας !!!



Βίοι παράλληλοι ανθρώπων, Εθνών, καί υπηρεσιών...
 ----------------

Εδώ, στήν διπλανή φωτογραφία πού έκανε πρό καιρού τον γύρο τού κόσμου σε όλα τα social media, βλέπουμε τόν αξιωματικό τής Αστυνομίας Λάουρενς Ντε Πρίμο νά γονατίζει δίπλα σ΄ έναν άστεγο ξυπόλητο επαίτη στην Times Square προσφέροντάς του από το δικό του πορτοφόλι ένα νέο ζευγάρι μπότες αξίας 100 δολαρίων...Συγκινημένος ο άστεγος  δήλωσε στην εφημερίδα : «Εύχομαι να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν κι αυτόν, στον σημερινό κόσμο μας…».
( Εμείς εδώ όμως όχι παπούτσια ή καί αρβύλες δεν τού προσφέραμε, αλλά τόν χώσαμε καί μέσα !!! )



---------------------
Στήν δική μας πλευρά τώρα, καί στήν δική μας πολιτεία, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εξέφρασε την οργή του για την περιπέτεια συμπολίτη μας, ο οποίος εκρατείτο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για ανεξόφλητο χρέος 50 ευρώ, προς την Εφορία" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων. Και συνεχίζει:
 «…Την ίδια στιγμή, που Τραπεζίτες, μεγαλοκαναλάρχες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες οφείλουν στο δημόσιο αμύθητα ποσά, αλλά ουδείς τους υποχρεώνει να εξοφλήσουν τα χρέη τους, η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. κα του ΠΑΣΟΚ, εξαντλεί την αυστηρότητά της σε φτωχούς ανθρώπους.
Ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμαρχος, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία γα να λυθεί το ζήτημα, προκειμένου ο συμπολίτης να αφεθεί ελεύθερος.
Όμως συνεργάτης του Δημάρχου, που επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση για τα περαιτέρω, έλαβε την απάντηση πως η προσωποκράτηση του συμπολίτη δεν μπορεί να τερματιστεί, ακόμα και αν πληρωνόταν το οφειλόμενο ποσόν των 50 ευρώ, επειδή την ώρα εκείνη δεν υπήρχε Δημόσιο Ταμείο ανοιχτό, για να πληρωθεί το παράβολο.
Κι επειδή  λόγω της αργίας των Θεοφανείων δέν λειτουργούσε τό Δημόσιο Ταμείο, ο άτυχος συμπολίτης θα συνεχίσει να κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση..»

Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com  



Και αυτή μέν είναι η ανακοίνωση του κ. Πελετίδη, πού όμως μας βάζει  και σε κάποιες σκέψεις. Έτσι λοιπόν…

Για 50, ή και 150 ευρώ μπορεί να χάσεις ακόμα και την ελευθερία σου, και γιατί όχι και το σπίτι σου ;
Το παραπάνω ερώτημα έγινε πράξη με την σύλληψη ενός φτωχού επαίτη πού αντί να τον πάνε σε ένα Πτωχοκομείο να περάσει ανθρώπινα και πολιτισμένα τις εορταστικές αυτές μέρες ( πού δυστυχώς όπως γίνανε τα πράγματα σήμερα είναι «εορταστικές» μόνο για τους «έχοντες…» ) τον συνέλαβαν τον καημένο για απλή επαιτεία.
Αλλά ανοίγοντας τον φάκελο χρεών της Εφορίας ( όπως τελευταία κάνουν ) τον βρήκαν οφειλέτη, όπου για μία αρχική κλήση 50 ευρώ χρωστούσε τώρα ολόκληρα 150 ευρώ, ποσόν δηλαδή μυθικό γι΄ αυτόν.
Τον κράτησαν λοιπόν σαν πεσκέσσι για γιορτινό «κρέμασμα» σε Δημόσιο «Κρεωπολείο», και ως ως μόνο ένοχο ανάμεσα στις εκατοντάδες άλλους Ρομά, Τζιμά, Λαμά, άντε και λαθρομετανάστες, Αφγανούς, Ασιάτες, Κογκολέζους, Παλαιστίνιους, Σουδανούς, και Αιθίοπες «μεροκαματιάρηδες» της επαιτίας πού κυκλοφορούνε ελεύθεροι χωρίς να χρωστάνε σε καμιά Εφορία λόγω μιάς ιδιότυπης «ασυλίας» πού έχουνε.
Τον τσάκωσαν λοιπόν τον ερίφη, τον μεγάλο αυτόν «ένοχο» και τον κράτησαν στο Κρατητήριο. Πιθανόν και από λύπηση ( αν υποθέσουμε δηλαδή…) για να μη ξεπαγιάσει το βράδυ έξω…Άς πούμε ότι είναι κι΄ αυτό μια εκδοχή!
Και βέβαια δεν έφταιγε η Αστυνομία, απλώς εφάρμοσε καταλεπτώς το γράμμα «Κάφκα» του Νόμου!
Το τραγικό όμως είναι άλλο, καί αυτό κυρίως θέλουμε να επισημάνουμε, πού δείχνει το πώς λειτουργεί σήμερα η Δημόσια Διοίκηση όχι μόνο μέσα στην Πάτρα πού είναι μια μεγαλούπολη 200.000 περίπου κατοίκων, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα!

Βρέθηκαν λοιπόν να δοθούν τα 150 ευρώ να απελευθερωθεί ο φτωχός, αλλά δυστυχώς, και εδώ κρατηθείτε, ήταν κλειστή η Εφορία  να βγάλεις παράβολο για να το δώσεις στους «ανθρωποφύλακες» να δεί την λευτεριά του ο άνθρωπος !
Γιατί χωρίς παράβολο πληρωμής ουδείς απελευθερώνεται !
Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν σήμερα,  έτος 2015, τά οποία οί πολιτικοί Νομοθέτες  τα προσπερνούν σαν μία απλή ιστορία καθημερινότητας και δεν τους δίνουν σημασία να τά διορθώσουν, αλλά και ούτε κάν φαίνεται να τους κεντάει και η συνείδηση…

Και καλά η Εφορία ήταν κλειστή, δεν θα μπορούσε όμως ένα Αστυνομικό Τμήμα να έχει ένα μπλόκ παραβόλων και όποιος πληρώνει να φεύγει;

Τόσο σπουδαίο είναι αυτό κύριοι «αρμόδιοι» ;

Τόσο ανυπερέβλητο είναι αυτό το εμπόδιο συντονισμού της Εφορίας, της Δημόσιας Διοίκησης, και της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την οποία τόσο πολύ κόπτεται και καυχάται ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μητσοτάκης ;
Αυτό το Τριτοκοσμικό Ζιμπάμπουε δεν το βλέπουν;
Γιατί δυστυχώς, αυτή η ιστορία «τά Σαββατοκύριακα δεν βγάζουμε Δημόσιο παράβολο απελευθέρωσης χρεοφειλετών κρατουμένων» δεν είναι τωρινή.

Έχει πολύ μακρά προϊστορία κι΄ έχει ταλαιπωρήσει δεκάδες εκατοντάδες πολίτες πού για ασήμαντη αφορμή τους κράτησαν μέσα στα Κρατητήρια συμφυρόμενους με κάθε  καρυδιάς καρύδι ποινικών παραβατών, υπόδικων, τοξικομανών, κλεφτών, ληστών, και πάει λέγοντας…Όλο δηλαδή το ανφάν γκατέ ( enfant gate ) της κοινωνίας…

Δηλαδή να συλλαμβάνεσαι για ένα μικρό χρέος, πού άνθρωπος είσαι, ξέχασες τέλος πάντων μια παλιά κλήση - οφειλή της Τροχαίας ( πού όμως πρόλαβαν και την έσπρωξαν στην Εφορία), ή ακόμη δεν είχες και να το δώσεις, νά βρίσκεται τώρα ένας φιλάνθρωπος να στο πληρώσει  αλλά επειδή είναι Παρασκευή απόγευμα να σε κρατάνε μέσα ως την Δευτέρα για να ανοίξει το πρωί η Εφορία να απελευθερωθείς κι΄ εσύ !
Κύριοι, μετά λέμε ότι πάμε και για «Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» ! Είμαστε για τα μπάζα πού είμαστε, με όλες αυτές τις διοικητικές αγκυλώσεις  σκέψου τώρα και να γίνει και η «ολοκλήρωση».
Πολύ φοβόμαστε, και ψεύτες να βγούμε, ότι τότε ( ή, και «ως τότε…») δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο σ΄αυτήν την χώρα !
 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου