Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ !!!

Αποφυλακίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποφυλακίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Χρειάστηκαν σχεδόν τριάμιση χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές των Σκοπίων για να ακουστεί και ένα χαρμόσυνο νέο στην υπόθεση του Μητροπολίτη Αχρίδος Ιωάννη.

Οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, να αποφυλακίσουν στις 19 Ιανουαρίου τον Μητροπολίτη, ο οποίος παραμένει τρία χρόνια και δύο μήνες φυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα των Σκοπίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου πρότεινε ο Διευθυντής των φυλακών και την απόφαση έλαβε ο Πρόεδρος του βασικού δικαστηρίου.

Καταλυτικό ρόλο στην αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος φέρεται πως διαδραμάτισε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς η απόφαση λήφθηκε λίγες μόνον ημέρες μετά την επίσκεψη του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα στα Σκόπια.

Σχετικό άρθρο: Ο Βολοκολάμσκ ζήτησε και είδε τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος (romfea.gr)

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ζήτησε από την Κυβέρνηση των Σκοπίων να δει στην φυλακή τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη.

Οι ιδιές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι των φυλακών μόλις ενημερώθηκαν για το εν λόγω αίτημα του ισχυρού Μητροπολίτη της Ρωσικής Εκκλησίας, μετέφεραν τον αδίκως φυλακισμένο Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη στην κλινική "Μητέρα Τερέζα".

Τελικά ο Μητροπολίτης Βολοκολάσμκ επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη στην κλινική όπου μεταφέρθηκε, όπου εκεί είχαν την ευκαιρία να συζήτησουν διάφορα θέματα για περίπου μια ώρα.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας ζήτησε από τον κ. Ιωάννη να ενημερωθεί για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, την κλονισμένη υγεία του, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεσή του.

Επίσης άνθρωποι του Πατριαρχείου μιλώντας στην Romfea.gr ανέφεραν ότι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ άσκησε πίεση προς πάσα κατεύθυνση και ζήτησε την απελευθέρωση του Αρχιεπίσκοπου Αχρίδος.

Ευχόμαστε πως και άλλοι Ιεραρχές των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα μιμηθούν την επίσκεψη αυτή του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ στον φυλακισμένο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου