Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Κινδυνεύει και το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης;

Posted: Νοεμβρίου 13, 2014 at 7:42 μμ, Last Updated:

filesagia_katerini_sina_ Με ολοκληρωτικό πόλεμο απειλεί  την Αίγυπτο το ισλαμικό κράτος 

Η  πιο ενεργή ισλαμιστική και  μαχητική «οργάνωση» της Αιγύπτου, η «Ansar al-Bayt Maqdis», που έχει ορκιστεί πίστη στο ισλαμικό κράτος, και αποτελεί  παρακλάδι της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με ένα ηχητικό μήνυμα στο λογαριασμό της στο Twitter, ανακοίνωσε ότι θα «σαρώσει» με επιθέσεις της την Αίγυπτο, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο reuters.

Όλα δεν μπορεί να είναι τυχαία, όπως γράφουμε εδώ και τόσο καιρό στο Pentapostagma.gr. Και εξηγούμαστε .
Οι δηλώσεις των ισλαμιστών στο Twitter είναι γνήσιες, όπως  και η δήλωση υποταγής στο ισλαμικό κράτος, που δείχνει την διεύρυνση της επιρροής της οργάνωσης στην περιοχή, παράλληλα με τις εδαφικές  εξελίξεις στο Ιράκ και την Συρία. Το ζήτημα είναι ο χρόνος και η δεδομένη στιγμή , όπως πχ μετά την υπογραφή της τριμερούς  συμμαχίας Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου. Είναι γνωστές οι στενότατες σχέσεις της Τουρκίας με τον ισλαμικό στρατό, κάτι το οποίο έχουμε καταδείξει με πλήθος άρθρων στο Pentapostagma.gr. με φωτογραφίες ντοκουμέντα .  aigypt (1)
Η ισλαμική  ομάδα του Σινά, με βάση το ηχητικό μήνυμα , το οποίο είναι 9 λεπτών και 26 δευτερολέπτων , στο Twitter, απειλεί όλη την Αίγυπτο με «κόλαση». Γιατί τώρα ; Οι ισλαμιστές πολεμούν εδώ και πολύ καιρό στο Σινά, γιατί να διαλέξουν αυτήν την δεδομένη στιγμή να προκαλέσουν πανικό στους «πιθανούς επενδυτές» και «φίλους»  της Αιγύπτου. Ποιος ωφελείται από μια τέτοια αναταραχή στην χώρα; . Κακά τα ψέματα, σύμφωνα με ρώσους στρατιωτικούς αναλυτές , αυτοί που υποστήριζαν τον πρώην πρόεδρο Μόρσι «βρίσκονται» από πίσω από τέτοιου τύπου ενέργειες, και έχουν συμφέρον να αιματοκυλισθεί και πάλι  η Αίγυπτος. Αυτοί είναι η Τουρκία, το Κατάρ κά. Ξεκάθαρα πράγματα.
Στο ηχητικό μήνυμα, ένας πολέμαρχος που προσδιορίζει τον εαυτό του  ως μέρος του «τμήματος πληροφοριών» της οργάνωσης , δηλώνει  ότι οι μαχητές είχαν υποσχεθεί πίστη στον  αλ-Μπαγκντάντι, επικεφαλής του ισλαμικού κράτους, είναι  τώρα και αυτοί αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ, και τις αεροπορικές επιδρομές, αλλά θα συνεχίσουν το έργο τους σε όλη την Αίγυπτο   .
Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι,  το Ισλαμικό Κράτος έχει  στενές επαφές με την οργάνωση Ansar al-Bayt Maqdis, αν και η ακριβής φύση της ημερομηνίας των επαφών αυτών  είναι ασαφής.
Η οργάνωση  εξέδωσε δήλωση προτρέποντας τους ισλαμιστές  αντάρτες του Ισλαμικού  Κράτους στο Σινά,  να προχωρήσουν σε   επιθέσεις εναντίον των  αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντελφατά αλ-Σίσι δήλωσε  ότι η Αίγυπτος αντιμετωπίζει μια «τεράστια απειλή» από τους μαχητές  του Σινά , οι οποίοι  έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες .
Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 33 αστυνομικοί  σκοτώθηκαν σε δύο διαδοχικές επιθέσεις, με αποτέλεσμα η Αίγυπτος να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε περιοχές του βορείου Σινά.
Οι επιθέσεις ήταν ένα πλήγμα για την κυβέρνηση, η οποία είχε καταφέρει τους τελευταίους μήνες να κάνει κάποια πρόοδο στον αγώνα κατά των ανταρτών και να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της οικονομίας, καταλήγει το δημοσίευμα χτυπώντας στην αιτία του προβλήματος που είναι ποιος δεν θέλει να «σηκώσει κεφάλι η Αίγυπτος.
Όπως γίνεται απολύτως κατανοητό, από αυτές τις εξελίξεις,  κινδυνεύει και η μονή της Αγίας Αικατερίνης , μετά και τις νέες απειλές από τους φονιάδες  της Ansar , που αποτελούν το παρακλάδι του ισλαμικού κράτους. Σύμφωαν με πληροφορίες μακρύ χέρι της Άγκυρας στην περιοχή αποτελεί η ισλαμιστική αυτή οργάνωση.
Η Ελλάδα εμπλέκεται,  στο καμίνι της Μέσης Ανατολής, έστω και εμμέσως, διότι έχει συμφέροντα τα οποία δεν μπορεί να απεμπολήσει. Οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις και η Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, αποτελούν  παραδόσεις αιώνων, που φτάνουν έως την αρχαιότητα και το Βυζάντιο. Για το γεγονός αυτό οφείλουν να κινητοποιηθούν τα υπουργεία εξωτερικών και άμυνας και να  στείλουν στρατιωτική επίλεκτη  δύναμη, για να διαφυλάξουμε τα όσια και τα ιερά της φυλής μας, τα οποία φυλάσσουν ως «κόρη οφθαλμού» οι μοναχοί μας ανελλιπώς εδώ και αιώνιες.
Με πληροφορίες από reuters.com

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου