Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πότε είπαν «ΟΧΙ» στην πολιτική της Μνημονιακής βαρβαρότητας του Δ΄ (οικονομικού) Ράιχ;

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 28, 2014

Γράφει ο Μαγια Α. Σαμαράς: «Το έπος του ’40, που καταγράφηκε στις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, εμπνέει και διδάσκει».
Χαίρε βάθος αμέτρητον. Ή μάλλον μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…
Αλήθεια, πως ενέπνευσε και τι δίδαξε το έπος του ’40 στον εσμό των εντελοδόχων;

Πότε τόλμησαν να αντιδράσουν στις αποικιοκρατικές αξιώσεις της διεθνούς τοκογλυφίας;
Πότε είπαν «ΟΧΙ» στην πολιτική της Μνημονιακής βαρβαρότητας του Δ΄ (οικονομικού) Ράιχ;
Ο υποτελής, ως εκ της φύσεώς του, δεν δικαιούται, ούτε χάριν αστεισμού, να εκφέρει αντιρρήσεις στους επικυρίαρχους.
Και το κερασάκι στην τούρτα: «Δίνει (το έπος του ’40) σε όλους μας, τη δυνατότητα να αντλήσουμε διδάγματα ενότητας και συστράτευσης στην τελευταία μάχη για την έξοδο της Πατρίδας μας από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας μας».

Νάτη και η συναίνεση! Εμμεση, πλην σαφής, ομολογία ότι, δεν μπορούν να …σώσουν μόνοι τους τη χώρα, που οι ίδιοι κατέστρεψαν. Προφανώς, διαισθάνονται το τέλος τους.
Αλλωστε, η Διαπλοκή, γνωρίζει καλύτερα όλων ότι, εκπνέει ο χρόνος της Μνημονιακής συγκυβέρνησης. Και αλαφιασμένη από την διαρκώς αυξανόμενη δυναμική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τη στρατηγική θέση του να συγκρουστεί μαζί της, ξαναζεσταίνει και διακινεί το άνοστο πιάτο του «μεγάλου συνασπισμού»: Τη …συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τις εγχώριες πολιτικές «θεραπαινίδες» της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας και των «υψηλών προστατών» τους.
Το Σύστημα επιδιώκει συνειδητά και με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να τον δελεάσει ώστε να τον ενσωματώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα κι όσο το δυνατόν πληρέστερα.
Οι δε δανειστές, που θεωρούν πλέον δεδομένη την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, απεργάζονται σχέδια συνεννόησης, προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των συμφωνηθέντων και να μην διαταραχθεί το Μνημονιακό καθεστώς.


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου