Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή – κόλαφος των πολυτέκνων στον Λοβερδο.

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 21, 2014

Θέμα: Μετεγγραφές πολυτέκνων – δικαίωση αυτών Τι έχετε να πείτε τώρα για τις μετεγγραφές Υπουργέ,
Οι Μετεγγραφές, όπως και άλλα κίνητρα δόθηκαν για δημογραφικούς λόγους (το 1979 με 148.000 γεννήσεις – τώρα;), ίσχυσαν επί 32 έτη χωρίς προβλήματα όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι πρυτάνεις και το 2010 τις κατήργησε η συνάδελφος σας… , γιατί οι 3.500 πολύτεκνοι (που ήταν το 30% του
συνολικού αριθμού των μετεγγραφόμενων) δημιουργούσαν συνωστισμό στις Σχολές! Τις κατήργησε προσωρινά βεβαίως για να τις πάρουν από τους πολύτεκνους και να τις δίνουν όπου θέλουν με αδιαφανή κριτήρια… Σήμερα δε το 2014 με τις μισές περίπου γεννήσεις, είπατε στη συνέντευξη σας: «… όπου ορίσαμε ότι ο νόμος περί μετεγγραφών είναι για τους ταλαιπωρημένους οικονομικά. Δεν είναι για τα κέφια κανενός»!!!
Είναι όμως Υπουργέ για τη συνταγματικά κατοχυρωμένη κατηγορία των πολυτέκνων – μήπως κάνουμε λάθος…..
Λέγατε ότι οι μετεγγραφές θα είναι ελεύθερες και αυτόματες για τους πολύτεκνους και ούτε θα χρειασθεί να πάνε να κάνουν εγγραφή εκεί που πέρασαν…τώρα πάμε στο χαμένο εξάμηνο και να φοιτήσουν το Α’ εξάμηνο εκεί που πέρασαν! Το κάνατε για να θολώσετε τα νερά, για να επικρατήσει η ανασφάλεια στις τάξεις των οικογενειών μας. Ζητούσε η ΑΣΠΕ αρχές Ιουλίου την έκδοση της Υ.Α ώστε τα παιδιά μας να μην συμπληρώνουν στα τυφλά το Μηχανογραφικό τους και μας λέγατε, δεν χρειάζεται είναι σαφής ο νόμος, η Υ.Α θα έχει μόνο διαδικαστικά θέματα με προθεσμίες και δικαιολογητικά και εσείς μετά από λίγο αλλάξατε και το νόμο!
με βάση τα στοιχεία για τις μετεγγραφές που παρουσιάσατε έχουμε:
1. το 53% ήταν προς τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αττικής και το 32% προς τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης
2. Η μεγαλύτερη κατηγορία δικαιούχων μετεγγραφής είναι τα παιδιά των τριτέκνων καθώς αποτελούν το 32% όσων υπέβαλαν αίτηση.
3. Ακολουθούν με 26% εκείνοι που ζήτησαν μετεγγραφή επειδή η οικογένεια τους πληροί το οικονομικό κριτήριο των ως 9.000€ κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα για κάθε μέλος της.
4. Το 19% των αιτήσεων υπεβλήθη από πρωτοετείς με αδελφό ενεργό φοιτητή πρώτου κύκλου σπουδών σε διαφορετική πόλη από τον τόπο κατοικίας της οικογένειας και
5. ακολουθούν ( το 14% των αιτήσεων) οι πρωτοετείς από πολύτεκνη οικογένεια!!!!

Εσείς μπορεί να αισθανθήκατε ανακούφιση και να δηλώσατε <>.Εμείς ίσως χρειασθεί να ξοδέψουμε επί πλέον χρήματα μέχρι να λάβουμε την μετεγγραφή!!
Δηλώσατε επίσης ότι: “Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί σε αυτή την περί μετεγγραφών διαδικασία, είναι οι τρίτεκνοι που εάν είχε υπάρξει ένα εισοδηματικό κριτήριο, θα είχαμε και μια καλύτερη επίδοση τελική”
Ψάχνετε τώρα ψήφους στη δεξαμενή των τριτέκνων αφού οι πολύτεκνοι σας γύρισαν την πλάτη εδώ και καιρό.
Τώρα λοιπόν ας δοθεί στους πολύτεκνους επιτέλους το δικαίωμα μετεγγραφής με αναδρομική ισχύ, όπως επιτάσσει το αίσθημα δικαίου.
Είναι επιτακτική η ανάγκη ο Υπουργός να ακούσει την ΑΣΠΕ, που απ’ όσο φαίνεται καλύτερα τα ξέρει από το Υπ.Παιδείας. Το έχουμε ξαναπεί κ.υπουργέ – έχετε κακούς συμβούλους όλοι σας στα υπουργεία που σας ενημερώνουν άσχετα, έχουν εμπάθεια για μας που προσφέρουμε στην επίλυση του εντονότατου ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Έστω και τώρα καλέστε την ΑΣΠΕ σε διάλογο για μια σωστή ενημέρωση.
Επιτέλους είδατε ότι δεν υπάρχει πλημμυρίδα πολυτέκνων..
Επομένως, έχετε τώρα υποχρέωση να επανορθώσετε και να δώσετε άμεση λύση στο θέμα των 723 παιδιών πολυτέκνων οικογενειών που ταλαιπωρούνται εδώ και 4 χρόνια, ουδεμία δικαιολογία πλέον υπάρχει για να μην προχωρήσετε σε αυτή τη ρύθμιση. Καταλάβετε ότι ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά υπάρχουν και παιδιά υπερπολυτέκνων οικογενειών και με 7, με 9, ακόμη και με 13 αδέλφια που ικανοποιούσαν όλοι και οι 723 πέρυσι το εισοδηματικό κριτήριο, αλλά λόγω της γνωστής ποσόστωσης έμειναν εκτός!..
Είναι γνωστή η Συνταγματική και Δικαστηριακή προστασία που παρέχεται ρητά στις πολύτεκνες οικογένειες, αφού:
α. Η παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος, ρητά επιτάσσει πως:
«Οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος».
β. Το Σ.τ.Ε και τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, με σωρεία αποφάσεών τους έχουν αποφανθεί πως:
«Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».(Δ.Ε. Αθηνών: 2762/1998, 2764/1998, 2160/1989, 2161/1989 κ.ά)
(Σ.τ.Ε: 2216/1975, 4062/1990, 4069/1990, 4070/1990, 2773/1991, 2781/1991, κ.ά)
κ.Υπουργέ, τολμήστε, να συμπεριλάβετε τώρα στη διαδικασία της Μεταφοράς θέσης και αυτά τα παιδιά, όπως και αυτά του φετινού 10%.
Επίσης επισπεύστε το θέμα των μετεγγραφών των παιδιών μας για να μην αναγκασθούμε να ξοδέψουμε και άλλα χρήματα, γιατί ήδη με τι πολιτικές σας αρκετά χρήματα μας πήρατε και αν θέλετε ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΑ!!

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Τσιόγιας Νικ. Γκουντελάκης Παν.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΛΑΡΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
* ΗΠΕΙΡΟΥ 83 – 41.222 ΛΑΡΙΣΑ
( 2410-614177
( & FAX: 2410-614981
Email:sypolarisa@gmail.com

http://syllogospolyteknonlarisas.blogspot.com/

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου