Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Oasis Of The Seas: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο [Εικόνες]

Oasis Of The Seas: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο
Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι Βρετανοί την Τετάρτη, όταν αυτό έδεσε για πρώτη φορά στο λιμάνι του Σαουθάμπτον, λίγο πριν αναχωρήσει για το Βίγκο της Ισπανίας και τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πρόκειται για το Oasis Of The Seas, αξίας 998 εκατ. ευρώ, το
οποίο ζυγίζει 225.282 τόνους, το ύψος του ξεπερνά τον γνωστό λονδρέζικο ουρανοξύστη «The Shard», αφού φτάνει τα 362 μέτρα, ενώ είναι φαρδύτερο από ένα Boeing 747, καθώς το πλάτος του αγγίζει τα 63,4 μέτρα.
Το Oasis Of The Seas έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 5.400 επιβάτες συν 2.394 άτομα πλήρωμα, ενώ χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση 2,35 εκατ. λίτρα νερού, με τις καμπίνες, που μοιάζουν περισσότερο με υπερπολυτελή σπίτια, να καταλαμβάνουν πάνω από 10.000 τ.μ. Παράλληλα, διαθέτει 37 μπαρ και πάνω από 20 εστιατόρια.
Στα συνολικά 16 καταστρώματα έχουν φυτευτεί πάνω από 12.000 φυτά και δέντρα, ενώ εντυπωσιακή είναι η 25άρα πισίνα του, η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε κρουαζιερόπλοιο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι διαθέτει και μηχανές δημιουργίας παλιρροϊκών κυμάτων όπου οι επιβάτες μπορούν να κάνουν σερφ. Όσο για αυτούς που απολαμβάνουν το ποτό τους στον ήλιο, μπορούν να επιλέξουν μία από τις 750 ξαπλώστρες.
Για την ιστορία, στον τελικό του προορισμό, τη Φλόριντα, αναμένεται να φτάσει στις 2 Νοεμβρίου.
 
 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου