Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ "ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ" ΜΙΛΗΣΕ ... ΠΡΙΝ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ !!!


ΤΟ “ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ” ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΜΕΓΑΡΩΝ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Από τον γνωστό στους αναγνώστες του ιστολογίου παράγοντα, που μου στέλλει κατά καιρούς προβλέψεις για επικείμενες εξελίξεις (που μέχρι τώρα έχουν επαληθευθεί πάντοτε στη συνέχεια), πήρα την ακόλουθη ηλεκτρονική επιστολή:

“Οι νέοι Μητροπολίτες: 
Μεγάρων: Ο π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, 
Νέας Ιωνίας: Ο Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου -άλλως “Νεωκόρος”,
και όταν χηρέψει η Μητρόπολη Κεφαληνίας: Ο π. Χρύσανθος Στελλάτος,
Και έχουμε πεί ήδη για τη Μητρόπολη Γρεβενών:Ο π. Δαυίδ Τζουμάκας.”

Βεβαίως δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο ακριβείς οι προβλέψεις του εν λόγω παράγοντα είναι αυτή τη φορά.

Αν όμως αληθεύουν σημαίνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εργάζεται πολύ μεθοδικά για να συγκροτήσει συμμαχίες από όλες τις πτέρυγες της Ιεραρχίας γεγονός που δείχνει ότι είναι πανέτοιμος να προχωρήσει, ανά πάσαν στιγμή, σε παραίτηση για να αναδείξει τον Θεοφ. “Νεωκόρο” -άλλως Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου- στο Αρχιεπισκοπικό αξίωμα.

Σημαίνει όμως ότι ο Αρχιεπίσκοπος εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ κακές σχέσεις με τον Πατριάρχη, αφού οι σχεδιασμοί του γίνονται επιμελώς ώστε να τον αποκλείσουν από κάθε ουσιαστική παρέμβαση στο μέλλον ακόμη και σε Μητροπόλεις που θεωρούνται προπύργια του Πατριαρχείου, όπως είναι λ.χ. η Μητρόπολη Μεγάρων, αφού ο Αρχιεπίσκοπος προορίζει για εκεί στενό συνεργάτη του, ο οποίος δεν είναι μεν αντιπατριαρχικός, αλλά η απρουπόθετη αφοσίωσή του στον Μακαριότατο είναι οπωσδήποτε δεδομένη.

Σημαίνει τέλος ότι όλοι οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου προωθούνται σε Μητροπόλεις “φιλέτα” γεγονός που δείχνει το εύρος της δύναμης που απέκτησε ο Μακαριότατος στην Ιεραρχία.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι επελέγη, από το “Αγιο Πνεύμα” φυσικά -ποιος αμφιβάλλει;-, και ο διάδοχος του Σεβ. Κεφαλληνίας πριν ακόμη παραιτηθεί ή κενωθεί ο Θρόνος.!!!
ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου