Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο θα σας κόψει την ανάσα!


Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο θα σας κόψει την ανάσα (1)
Με το εντυπωσιακό βάθος των 40 μέτρων, η πισίνα Y – 40 The Deep Joy, είναι η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο. Πρόκειται για το κολυμβητικό κέντρο του ξενοδοχείου Terme Millepini, στην ιταλική κοινότητα Montegrotto Terme, το οποίο σχεδίασε ο φημισμένος αρχιτέκτονας Emanuele Boaretto.


Η πισίνα λειτουργεί από τον Ιούνιο και διαθέτει διάφορα επίπεδα που ξεκινούν από το ένα μέτρο και 30 εκατοστά και φτάνουν τα 12 μέτρα κάτω από το νερό. Η επιφάνεια της πισίνας είναι 21 επί 18 μέτρα, αλλά στενεύει προς τα κάτω, όσο βαθαίνει, ενώ οι λουόμενοι απολαμβάνουν μία σταθερή θερμοκρασία 32 – 34°C.
Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο θα σας κόψει την ανάσα (2)
Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο θα σας κόψει την ανάσα (3)
Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο θα σας κόψει την ανάσα (4)
Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις για ελεύθερες καταδύσεις και υποβρύχιες καταδύσεις, με σπηλιές κάτω από την επιφάνεια του νερού για τους αρχάριους στην σπηλαιοκατάδυση. Υπάρχει ακόμα και ένα μοναδικό υποβρύχιο τούνελ, το οποίο είναι εντελώς διαφανές, ώστε οι μη κολυμβητές να μπορούν να βιώσουν την εμπειρία της πισίνας χωρίς να βραχούν, ενώ στην ταράτσα υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ξαπλώστρες, όπου οι λουόμενοι μπορούν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους κάνοντας ηλιοθεραπεία.
Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο θα σας κόψει την ανάσα (5)
Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο θα σας κόψει την ανάσα (6)
Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο θα σας κόψει την ανάσα (7)
Αξιόλογες προσωπικότητες του ιταλικού υγρού στίβου βοήθησαν στη δημιουργία της εγκατάστασης. Ανάμεσά τους ο Umberto Pelizzari και ο Enzo Maiorca, ο “πατέρας” της ελεύθερης κατάδυσης στην Ιταλία. Μάλιστα, η δύτρια Ilaria Molinari φόρεσε μία ουρά γοργόνας και καταδύθηκε στα 40 μέτρα κάτω από το νερό για να εντυπωσιάσει τους θεατές.
Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο θα σας κόψει την ανάσα (8)
Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο θα σας κόψει την ανάσα (9)
“Η Y – 40 είναι μοναδική στον τομέα της, χάρη στα ιαματικά νερά της, που δεν μπορούν να βρεθούν αλλού”, αναφέρει ο αρχιτέκτονας Emanuele Boaretto. “Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης εργασίας για να εξασφαλίσουμε ευημερία, όχι μόνο για την εταιρεία μου, αλλά και για τη γύρω περιοχή και κοινωνία.” Αξίζει να σημειωθεί ότι η πισίνα βρίσκεται σε ένα περιφερειακό φυσικό δρυμό στους λόφους Euganean στην Ιταλία. Ο κ. Boaretto σχεδιάζει να καλύψει με γρασίδι την πισίνα για να ενσωματωθεί στον περιβάλλοντα χώρο.
Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο θα σας κόψει την ανάσα (10)
Η Y – 40 είναι ανοιχτή για το κοινό όλο το χρόνο και προσφέρει δραστηριότητες όπως η υποβρύχια κατάδυση, η ελεύθερη κατάδυση, γυμναστική στο νερό, watsu, θεραπείες υδρο – κίνησης και ειδκές δραστηριότητες για εγκύους. Το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο στην περιοχή Villa Duodo περιλαμβάνει 100 κλιματιζόμενα δωμάτια.
Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο θα σας κόψει την ανάσα (11)
Πριν ολοκληρωθεί η Y – 40, η πισίνα Nemo 33 στις Βρυξέλλες ήταν η βαθύτερη πισίνα εσωτερικού χώρου στον κόσμο. Το βάθος της φτάνει τα 34.5 μέτρα και περιέχει 2,5 εκατομμύρια λίτρα μη χλωριωμένου, φιλτραρισμένου νερού πηγής, που διατηρείται στους 30°C. Σχεδιάστηκε από ένα ειδικό στις καταδύσεις Βέλγο, τον John Beernaerts, και χρησιμοποιείται για λόγους αναψυχής, εξάσκησης και διδασκαλίας υποβρύχιων καταδύσεων αλλά και από κινηματογραφιστές και επιστήμονες.
Η μεγαλύτερη σε επιφάνεια πισίνα του κόσμου ολοκληρώθηκε το 2006 και βρίσκεται στο θέρετρο San Alfonso del Mar στην πόλη Algarrobo της Χιλής. Υπολογίζεται ότι η κατασκευή της στοίχισε περισσότερο από 780 εκατομμύρια ευρώ και η έκταση της ξεπερνά τα 80 στρέμματα. Για τη λειτουργία της χρησιμοποιείται ένα ηλεκτρονικό σύστημα αναρρόφησης και διήθησης για να αναρροφά νερό από τον ωκεανό από τη μία πλευρά και να το εκχέει από την άλλη, ενώ ο ήλιος το θερμαίνει στους 26°C – θερμοκρασία υψηλότερη κατά 9 βαθμούς από αυτή της θάλασσας.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου