Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πατρών Χρυσόστομος προς γονείς: Από εσάς τους πιστούς στο Θεό και γνήσιους Έλληνες εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδος

  • Από  την Μητρόπολη
Πατρών Χρυσόστομος προς γονείς: Από εσάς τους πιστούς στο Θεό και γνήσιους Έλληνες εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδος
"Μεταδώστε στα παιδιά την προσήλωση στις πατροπαράδοτες αξίες, την πίστη στον αληθινό Θεό, την αγάπη για την Ελλάδα" αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος προς τους γονείς των μαθητών με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Αναλυτικά: 
   
Αγαπητοί γονείς,
             Ο Θεός σας ευλόγησε δίδοντάς σας την δυνατότητα να γίνετε συνδημιουργοί Του και χαρίζοντάς σας το ωραιότερο δώρο, τα παιδιά σας.
          Αυτά τα παιδιά είναι η χαρά σας, η ζωή σας και η ελπίδα σας. Όμως είναι η χαρά και η ελπίδα της κοινωνίας μας ολόκληρης, αφού αυτά τα παιδιά μετά από λίγο θα πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της Πατρίδος μας, του Λαού μας και θα οδηγήσουν αυτό το σκάφος, από διαφορετικές θέσεις ο καθένας, σε απάνεμα λιμάνια.
          Τώρα κτίζουν τα παιδιά σας τις πνευματικές βάσεις για την περαιτέρω πορεία τους. Τώρα αρχίζουν οι προσπάθειες για ένα ελπιδοφόρο μέλλον όχι μόνο γι’ αυτά, αλλά για τον τόπο μας και τον κόσμο γενικώτερα.
         

 Στα μάτια τους που λάμπουν από καθαρότητα γιατί εκφράζουν την αγνότητα της καρδιάς τους, βλέπομε την ομορφιά της ζωής. Στα πρόσωπά τους, που είναι ζωγραφισμένη η πηγαία χαρά, βλέπομε την αισιοδοξία και την ελπίδα για ένα πολύ καλύτερο μέλλον.
          Στην κινητικότητα και την ζωηράδα τους, βλέπομε την ακατανίκητη διάθεση για αγώνες που θα καταξιώσουν και τα ίδια τα παιδιά, αλλά και θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε έξοδο από τα απαίσιο τέλμα μέσα στο οποίο ευρίσκεται.
          Δώστε ο, τι καλύτερο έχετε στα βλαστάρια σας. Μάθετέ τα τι είναι ο άνθρωπος. Ποιές είναι οι ουσιαστικές και πραγματικές αξίες. Δείξτε τους τα πρότυπα που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε ο αγώνας τους να έχη βεβαίαν την έκβαση της νίκης.

Υψώστε το ανάστημά σας και προστατέψτε τα παιδιά από τον πνευματικό οδοστρωτήρα ο οποίος επιχειρεί επί έτη τώρα να ισοπεδώση την πνευματική τους υπόσταση, αφήνοντας έωλη, ανέρειστη και απέλπιδα την ζωή τους.
          Μεταδώστε τους την προσήλωση στις πατροπαράδοτες αξίες, την πίστη στον αληθινό Θεό, την αγάπη για την Ελλάδα. Εμπνεύστε τους την εκτίμηση στο ανθρώπινο πρόσωπο που έχει μοναδική και ανεπανάληπτη αξία, αφού ο άνθρωπος δεν είναι προιόν της τύχης, αλλά δημιούργημα του Θεού κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Αυτού.
          Μιλήστε τους για την οικογένεια που είναι το κύτταρο της κοινωνίας, για την τιμιότητα , την εργατικότητα και τον καθημερινό αγώνα για την καταξίωση του ανθρωπίνου προσώπου. Συνδέστε τα παιδιά σας με τις πνευματικές μας ρίζες, με κάθε τι που θυμίζει τη δόξα και τους αγώνες του Έθνους μας.
          Στο σχολείο μαθαίνουν ο,τι τους παρέχει; το εκπαιδευτικό σύστημα. Μη μείνετε μόνο σε αυτά. Συμπληρώστε τις γνώσεις των παιδιών σας με τις δικές σας προσπάθειες, οι οποίες βεβαίως απαιτούν και κόπο και χρόνο.
          Υπάρχουν πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα τα οποία μας ενισχύουν στον αγώνα της ζωής. Αυτά να προβάλλετε στα παιδιά σας.
         

 Γνωρίζω τις πολλές δυσκολίες. Όμως, γνωρίζετε πολύ καλά, (απλώς σας το υπενθυμίζω και το τονίζω για να πάρετε δύναμη), ότι δεν είστε μόνοι σε αυτό τον αγώνα, αλλά είναι μαζί σας ο Θεός, η Παναγία μας, οι Άγιοί μας, που ενισχύουν, που χαροποιούν και γλυκαίνουν τη ζωή σας.
          Σας ευχαριστούμε για ο,τι κάνετε για τα παιδιά σας που είναι η δική σας χαρά, η δική μας ελπίδα και του τόπου μας και του κόσμου το ωραίο μέλλον. Ποτίστε το δένδρο της ζωής, τα παιδιά σας δηλ. με τους γλυκύτατους χυμούς και τα νάματα της αγάπης σας.

Από σας εξαρτάται και ευτυχώς, από σας τους καλούς , τους πιστούς στο Θεό και γνήσιους Έλληνες γονείς, από σας εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδος.
           

Σας ευχαριστούμε και για ο,τι θα κάνετε στη συνέχεια για τα παιδιά σας, για την κοινωνία μας.
         

Είμαστε μαζί σας με την αγάπη μας, με την αδιάλειπτη προσευχή μας και την ευχή μας, για ευλογία, υγεία και κάθε ουράνια δωρεά στη ζωή σας.
          Να χαίρεστε τα παιδιά σας και να τα καμαρώσετε κατά πάντα επιτυχημένα, ευτυχισμένα και από τον Θεό ευλογημένα.

Σας ασπάζομαι με αγάπη πατρική
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου