Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Αυξάνεται όλο και περισσότερο η παρακολούθηση μέσω ««Twitter»».

Posted by fostiras94 στο Αυγούστου 1, 2014

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύθηκε από το ««Twitter»»,οι αιτήσεις των κυβερνήσεων προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες από τους χρήστες αυξήθηκαν κατά 46% μέσα σε έξι μήνες.

twitter

  Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε την πέμπτη  έρευνα-έκθεση της σχετικά με το θέμα της παρακολούθησης από τις αρχές.Οι αμερικάνικες αρχές κατέχουν την ”πρωτιά” σ’αυτού του είδους την παρακολούθηση.

Ενώ οι κυβερνήσεις έχουν υποβάλει συνολικά 2.058 αιτήσεις για πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς στο ««Twitter»»,κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους.

  Έχουν πραγματοποιηθεί αιτήσεις για παρακολούθηση από συνολικά 54 χώρες,με τις Η.Π.Α να κατέχουν την πρωτιά,όντας στην κορυφή με 1.257 αιτήσεις.Η Ιαπωνία ακολουθεί με 192 αιτήσεις.Επίσης στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης,αναφέρουν οι ίδιοι οι διαχειριστές του μέσω αυτής της έρευνας ότι ο νόμος τους απαγορεύει να αποκαλύψουν τις πληροφορίες που ζητούνται από τις αρχές.Παράλληλα το κοινωνικό δίκτυο επισημαίνει ««Εξετάζουμε τα ένδικα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας,προκειμένου να παρέχουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στους χρήστες μας»».

Πηγή:Le Matin

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου