Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Λευκάδα: Οι φωτογραφίες της ημέρας – Η στιγμή που φώκια πιάνει το γεύμα της στη θάλασσα του Ιονίου!

Posted: Ιουλίου 17, 2014 at 7:00 μμ, Last Updated:
λευκάδα-οι-φωτογραφίες-της-ημέρας
Το θέαμα της φώκιαςMonachus monachus δεν είναι δυστυχώς πια συνηθισμένο όπως άλλοτε στα ελληνικά νερά. Οι επιστήμονεςτου Ινστιτούτου Ερευνών Tethys είχαν όμως…την τύχη όχι μόνο να συναντήσουν μια στο Ιόνιο αλλά επί πλέον να τη συλλάβουν επ’ αυτοφώρω με τον φωτογραφικό φακό τους την ώρα που απολάμβανε το γεύμα της, καταβροχθίζοντας ένα χταπόδι.
ΦΩΤΟ από Joan Gonzalvo/Tethys Research Institute
ΦΩΤΟ από Joan Gonzalvo/Tethys Research Institute
«Όταν είδαμε τη σκούρα σιλουέτα να γλιστράει με χάρη στην επιφάνεια του νερού σχεδόν δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι είχαμε μπροστά μας μια Monachus monachus» λέει ο Ζοάν Γκονθάλβο, επιστημονικός διευθυντής του Ionian Dolphin Project, του προγράμματος του Ινστιτούτου Ερευνών Tethys για την παρακολούθηση των δελφινιών στο Ιόνιο.
«Ωστόσο δεν είχαμε δει ακόμη το καλύτερο. Μόλις μερικά λεπτά αφότου ξεκίνησε η παρατήρησή μας είχαμε το προνόμιο να παρακολουθήσουμε αυτό το μικρό να καταβροχθίζει ένα χταπόδι σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από το σκάφος μας».
φώκια-στα-ελληνικά-νερά-2
ΦΩΤΟ από Joan Gonzalvo/Tethys Research Institute
φώκια-στα-ελληνικά-νερά-3
ΦΩΤΟ από Joan Gonzalvo/Tethys Research Institute
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γκονθάλβο η νεαρή φώκια έχει μήκος 1,20-1,50 μ. Όπως εξηγεί οι μελέτες άλλων επιστημόνων με βάση τις αναλύσεις που έχουν γίνει στο περιεχόμενο του στομάχου των συγκεκριμένων θηλαστικών έχουν δείξει ότι η τροφή των Monachus monachus παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία και κατά πάσα πιθανότητα περιλαμβάνει και χταπόδια. Οι εικόνες που αποτύπωσε με τον φακό του προσφέρουν λοιπόν μια φωτογραφική «μαρτυρία» που τις επιβεβαιώνει…
φώκια-στα-ελληνικά-νερά-4
ΦΩΤΟ από Joan Gonzalvo/Tethys Research Institute
lefkasnews.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου