Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Το μεγαλύτερο ζευγάρωμα φιδιών στον κόσμο

Posted: July 1, 2014 at 8:21 pm, Last Updated:
zeugaroma-fidiwn
Κάθε χρόνο την άνοιξη, στην επαρχία Μανιτόμπα στον Καναδά, παρατηρείται το φαινόμενο της μαζικότερης συγκέντρωσης φιδιών στον κόσμο. Η συνάντηση αυτή γίνεται προκειμένου να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του φιδιού Thamnophis sirtalis infernalis.Τα φίδια συγκεντρώνονται εκεί προκειμένου να γονιμοποιήσουν, αφού αυτήν την εποχή οι αναλογίες αρσενικών και θηλυκών είναι περίπου 100 προς ένα!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μάζωξη φιδιών σε Παγκόσμιο επίπεδο, μιας και το συγκεκριμένο μέρος προσφέρεται για κάτι τέτοιο, αφού διαθέτει δύο σημαντικούς παράγοντες: Τις ρωγμές ασβεστόλιθων και τα έλη.
Tα έλη βοηθάνε στην διατροφή των φιδιών, αφού μπορούν και τρέφονται κάθε καλοκαίρι από τους πολλούς βάτραχους που βρίσκονται στους υγροβιότοπους της περιοχής, ενώ τον χειμώνα οι ρωγμές των ασβεστόλιθων τους προσφέρουν το ιδανικό καταφύγιο για τη χειμερία νάρκη τους.
Γεγονός φανταστικό για τα Thamnophis sirtalis infernalis, αφού στην περιοχή οι θερμοκρασίες αυτή την εποχή πέφτουν μέχρι και τους -40 βαθμούς. Επίσης, στις ρωγμές γίνεται και το ζευγάρωμα των φιδιών, που πρέπει να σημειώσουμε πως δεν είναι δηλητηριώδη, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος για όποιον βρεθεί εκεί.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, τα αρσενικά φίδια βρίσκουν το θηλυκό που επιθυμούν και προσπαθούν να τρίψουν τα σαγόνια τους στο κεφάλι της για όση περισσότερη ώρα μπορούν κατά το ζευγάρωμά τους!
Δείτε το απίθανο βίντεο.




newsbomb.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου