Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΑΝΕΚΔΟΤΟ (με προεκτάσεις)

Posted by olympia spyr στο Ιουλίου 10, 2014
Ο ΛΑΓΟΣ ΚΙ Ο ΛΥΚΟΣ

Είμαστε, που λέτε, στην ζούγκλα και μέ έναν περίεργο τρόπο έχει αναλάβει εκ περιτροπής την αρχηγεία των ζώων ο λαγός.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Observer/Columnist/Columnists/2011/5/20/1305930691031/Rabbit-in-hutch-007.jpg
Ο λαγός λοιπόν εκμεταλλεύεται την θέση του και επιτίθεται απρόκλητα στον λύκο. Κάθε φορά που τον βλέπει του ορμάει και τον χαστουκίζει λέγοντας “Γιατί είσαι αξύριστος; γιατί είσαι; αξύριστος γιατί είσαι αξύριστός;”
Κάποια στιγμή ο λύκος εκνευρίζεται, βρίσκει λοιπόν το λιοντάρι και του λέει:


“Τι θα γίνει ρε μάστορα μ’ αυτόν τον λαγό που την έχει δει εξουσία; έχει καβαλήσει το καλάμι και κάνει ό,τι του καπνίσει”.
“Τι κάνει δηλαδή;” τον ρωτάει το λιοντάρι.

“Με βλέπει και χωρίς λόγο μου ρίχνει ανάποδες. Την επόμενη φορά δεν θα μετρήσω ότι είναι αρχηγός και θα τον φάω…”
“Κάτσε βρε παιδί μου” του λέει το λιοντάρι, “θα του μιλήσω κι εγώ και θα τον συνεφέρω”.

Βλέπει λοιπόν ο λιοντάρης τον λαγό, τον τσαλαβουτά και του λέει “Δεν μου λες, τι καμώματα είναι αυτά που μαθαίνω; κάνεις κατάχρηση εξουσίας και χτυπάς τον λύκο χωρίς λόγο;” “Μου τη δίνει”, λέει ο λαγός “τώρα που έχω εξουσία θέλω να τον πατήσω”.

“Ακου δω” του λέει το λιοντάρι, “η εξουσία που έχεις είναι αυτή που σου επιτρέπουν να έχεις τα άλλα ζώα συμπεριλαμβανομένου και του λύκου, επειδή έχουν συμφωνήσει να αναγνωρίζουν εξουσία εκ περιτροπής σε ένα ζώο. Αλλά αν συνεχίσεις να του φέρεσαι έτσι απαράδεκτα θα σου δείξει ποιος μπορεί και τι μπορεί. Δεν είναι δυνατόν να τον χτυπάς χωρίς λόγο και να πιστεύεις ότι θα κάτσει για πολύ να σε ανέχεται!”
“Τι να κάνω;” ρωτά ο λαγός.

“Βρες τουλάχιστον ένα πρόσχημα!” του απαντά αγανακτισμένο το λιοντάρι. “Πες του να πάει να σου πάρει τσιγάρα, κι όταν τα φέρει, αν έχουν φίλτρο πες του ότι τα ήθελες άφιλτρα κι αν σου φέρει άφιλτρα πες ότι ήθελες φίλτρο! Βρες κάτι, γιατί αν συνεχίσεις να του επιτίθεσαι χωρίς λόγο και απροσχημάτιστα σε βλέπω στιφάδο!”
Φεύγει λοιπόν ο λαγός, μετά από κάποιες μέρες πετυχαίνει τον λύκο.

“Ε εσύ!” του λέει, “πήγαινε να μου πάρεις ένα πακέτο τσιγάρα”, “με φίλτρο ή άφιλτρα;” ρωτά ο λύκος, “Γιατί είσαι αξύριστος; γιατί είσαι αξύριστος; γιατί είσαι αξύριστος;”….
~~~~~~~~~~~~~~~

Οποιοιδήποτε συνειρμοί σας έρθουν στο νου είναι εντελώς τυχαίοι.

http://olympiada.files.wordpress.com/2014/07/926dc-dsc_1455.jpgΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου