Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ !!! ΕΙΣΘΕ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ !!! ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ !!!

O Οικουμενικός Πατριάρχης επιβεβαίωσε πως το Νοέμβριο ο Πάπας πάει στο Φανάρι

Posted: July 1, 2014 at 5:31 pm, Last Updated:
eikonaaa(453)
Με την γνωστή λιτή μεγαλοπρέπεια της Κωνσταντινουπολίτιδος Εκκλησίας εορτάσθηκε και φέτος η Σύναξις των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στο Φερίκιοι, περιφερείας Ταταούλων.
Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία χοροστάτησε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από την πάνσεπτη πατριαρχική αυλή, ενώ ιερούργησαν ο Πανοσιολογιότατος Μέγας Αρχιμανδρίτης κ. Βησσαρίων και ο ιερολογιότατος πατριαρχικός διάκονος κ. Γρηγόριος.

Τα αναλόγια κόσμησαν οι πατριαρχικοί χοροί υπό τον Άρχοντα Λαμπαδάριον της Μ.τ.Χ.Ε. κ.Ι.Χαριατίδην.
Τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Νήφων Τσιμαλής.
Εκκλησιάσθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και πιστοί εντεύθεν.
Μετά την απόλυσιν, ο Πατριάρχης ετέλεσε Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του αοιδίμου προκατόχου Αυτού Πατριάρχου κυρού Δημητρίου και άλλων διακονησάντων εν τω πανηγυρίζοντι Ι. Ναώ Αρχιερέων και Ιερέων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εδόθη δεξίωσις στην παρακείμενη κοινοτική αίθουσα.
Τον Παναγιότατον προσφώνησε ο Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοι, εντιμολογιότατος κ. Ντίνος Σανταλτζίδης, ο οποίος παρουσίασε και απολογισμό του έργου της Εφοροεπιτροπής κατά το παρελθόν έτος.
Ο Παναγιότατος στην αντιφώνησή Του ανεφέρθη στο περιεχόμενο της εορτής της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «αμέσων συνεργατών του Κυρίου», όπως ετόνισε, στην Κοινότητα του Φερίκιοι, την οποία χαρακτήρισε ιστορική, στον άμεσο προκάτοχό Του, μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη κυρό Δημήτριο, ο οποίος υπηρέτησε επί πολλά έτη ως προιστάμενος του Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων Φερίκιοι, επαίνεσε το έργο της Εφοροεπιτροπής, τόσο αναφορικά με τον ευπρεπισμό του Ι.Ναού, όσο και αναφορικά με την αξιοποίηση του κτηρίου κοινοτικού σχολείου.
Επίσης επαίνεσε τον σχεδόν εννενηκοντούτη εφημέριο του Ναού, Πανοσιολογιότατο Αρχιμ. κ. Πρόδρομο Αναστασιάδη, τις Κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Φερίκιοι, καθώς και τον ιεροψάλτη της Κοινότητος, κ.Παναγιώτη Μαγκαφά, για την δωρεά νέας εικόνος των Αγίων Αποστόλων στην Κοινότητα, αλλά και το εν γένει έργον αυτού.

Τέλος ανεφέρθη στην επίσκεψη αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ρώμη για την θρονική εορτή της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και στην δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, ότι εκτός απροόπτου, προτίθεται να επισκεφθεί επισήμως της Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Νοέμβριο, προκειμένου να παραστεί στην θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.
Το απόγευμα της Κυριακής ετελέσθη και πανηγυρικός εσπερινός στον εορτάζοντα Ι.Ν. των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοι, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Συνάδων κ.Διονυσίου.eikonaaaaaaa(80) eikonaaaaaaaa(58) eikonaaaaaa(116) eikonaaaa(280) eikonaaa(453) eikonaa(544) eikona(588)

agioritikovima.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου