Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΜΟΥΣΟ"-VISION ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η "ΦΡΑΓΚΟΚΑΛΟΓΡΙΟ"-VISION

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Μετά τη "μουσο"-vision θα ακολουθήσει η "φραγκοκαλογριο"-vision. 

Η suor Christina -η πηδηχτούλα φραγκοκαλόγρια που ξεφτέλισε το μοναχικό της σχήμα τραγουδώντας και χορεύοντας έξαλλους ρυθμούς σε εκπομπή της Ιταλικής τηλεόρασης- βγήκε νικήτρια του διαγωνισμού και θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision.
Μέχρις εδώ τίποτα το εντυπωσιακό. 
Ενας πραγματικά χαμηλού επιπέδου διαγωνισμός στον οποίο -κατά κανόνα- λαμβάνει μέρος κάθε καρυδιάς καρύδι, θα υποστεί νέα ξεφτίλα με μια εξεζητημένη συμμετοχή.

Ούτε το γεγονός ότι μια φραγκοκαλόγρια πήγε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Ιταλικής τηλεόρασης είναι κάτι που κατά βάθος πρέπει να ξενίζει. 

Στην πραγματικότητα ξένισε φυσικά υπέρμετρα ακόμη και τους υπερμοντέρνους κριτές της εκπομπής που παρουσιάστηκε να διαγωνιστεί που δεν πίστευαν τα μάτια τους όταν είδαν μια φραγκοκαλόγρια στο διαγωνισμό. 

Δεν πρέπει όμως να ξενίζει από την άποψη ότι είναι τόσο προχωρημένος ο βαθμός εκκοσμίκευσης του Βατικανού ώστε τα ρεζιλίκια της τραγουδίστριας φραγκοκαλόγριας δεν είναι παρά μικρολεπτομέρεια της γενικής εικόνας σήψης που παρουσιαζει ο θεσμός.

Αυτό που ξενίζει όμως -και μάλιστα ιδιαίτερα-είναι η προσπάθεια του Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Amen.gr να παρουσιάσει τον εξευτελισμό ως κάτι το υπέροχο, που δεν σκανδαλίζει, που βοηθά να πλησιάσουμε τους νέους, κτλ., κτλ., κτλ..

Μόνον ένα σχόλιο. Ενας από τους κριτές -σε κάποια φάση του διαγωνισμού- είπε στην φραγκοκαλόγρια: Είσαι “diabolo in persona” και “picolo diabolo”. Τουτέστιν “είσαι ο διάβολος ενσαρκωμένος” και “είσαι ένας μικρός διάβολος”. 

Και όμως ο συντάκτης του κειμένου του Amen.gr προσπαθεί να μας πείσει ότι καμιά αρνητική αντίδραση δεν σημειώθηκε για την προκομμένη την φραγκοκαλόγρια.!!!

Γιατί μας απασχολεί αυτή η προσέγγιση του Amen.gr;

Επειδή δείχνει με ποιο διαστρεβλωτικό φακό βλέπουν τα θεολογικά θέματα -και μάλιστα τον Παπισμό- οι Οικουμενιστές.

Δυστυχώς ο Παναγιότατος σε λίγες μέρες θα συμμετάσχει στη συμπροσευχή του Πάπα Φραγκίσκου με τον Παλαιστίνιο Μουσουλμάνο Πρόεδρο και τον Ιουδαίο Πρόεδρο του Ισραήλ χωρίς να ενδιαφέρεται 
1.) Οτι έτσι προσβάλλει κατάφωρα τους Ιερούς Κανόνες,
2.) Δημιουργεί αφάνταστο σκανδαλισμό στη συνείδηση των πιστών,
3.) Διακηρύσσει εμμονή στη γραμμή του μεγάλου Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα,
4.) Εμπεδώνει τον “λαικό Οικουμενισμό”,
5.) Ρίχνει λάδι στη φωτιά στις σχέσεις του Οικουμενικού Θρόνου με άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και μάλιστα με την Εκκλησία της Ρωσίας,
6.) Προωθεί την  εκβατικανοποίηση της Ορθοδοξίας παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως Πάπα της Ανατολής αφού θα εκπροσωπήσει την Ορθοδοξία χωρίς την έγκριση των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη και πικρία μας για τη στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη μας και προσευχόμαστε στο Θεό να τον βοηθήσει ανανήψει από την κατά κρημνών οικουμενιστική πορεία που ακολουθεί.

Στο βίντεο της ανάρτησης απολαύστε ακόμη μια "πνευματική" και "κατανυκτική" παράσταση της φραγκοκαλόγριας με άλλους καλλιτέχνες.
Μια τελευταία ερώτηση: Κύριε Παπαχρήστου δεν είστε εσείς ο συντάκτης του ρεπορτάζ. Ούτε ο κ. Τριανταφύλλου. Εχετε την καλωσύνη να μας κοινοποιήσετε το όνομα του συντάκτη του; Ή μήπως τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται;
 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου