Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Προσοχή: Τι θα πάθετε αν βάζετε το κινητό στην τσέπη του παντελονιού

Posted:
iphone-stin-tsepi-ygeia
Συνηθίζετε να βάζετε το κινητό στο παντελόνι σας; Αν συνεχίσετε να διαβάζετε, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το ξανακάνετε…
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ θέλησαν μέσω της νέας τους μελέτης να συσχετίζουν την ηλεκτρονική ακτινοβολία των κινητών όταν αυτά βρίσκονται στο παντελόνια μας, με πιθανούς κινδύνους για την υγεία μας.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Environment International» και προέκυψαν από την συνδυαστική ανάλυση δέκα προγενέστερων μελετών, το κινητό στην τσέπη επηρεάζει αρνητικά τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.
«Οι μελέτες καταλήγουν συνεχώς στο ίδιο συμπέρασμα: η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων φθίνει κατ’ αναλογία με την έκθεσή στα κινητά τηλέφωνα, ενώ ο αριθμός των ζωντανών σπερματοζωαρίων μειώνεται κατά 8%», επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας και διευθύντρια του Προγράμματος Βιοεπιστημών του πανεπιστημίου, Φιόνα Μάθιους.
Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, η καλή κινητικότητα είναι προαπαιτούμενο της γονιμότητας, καθώς τα σπερματοζωάρια πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση κολυμπώντας για να φτάσουν από τον κόλπο έως τη σάλπιγγα όπου θα γίνει η γονιμοποίηση του ωαρίου.
Όσοι άνδρες, λοιπόν, έχουν διαπιστωμένο πρόβλημα υπογονιμότητας θα πρέπει να αποφεύγουν να βάζουν το κινητό στις τσέπες του παντελονιού, ωστόσο απαιτούνται ακόμη περαιτέρω μελέτες προκειμένου τα ευρήματα να θεωρηθούν οριστικά.


Πηγές:onmed.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου