Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Λίμνη Μαλάουι: Το «ενυδρείο του Θεού»!

Posted: June 21, 2014 at 10:00 pm, Last Updated:
λίμνη-μαλάουι-το-ενυδρείο-του-Θεού
 Αποτελεί ένα «αστραφτερό κόσμημα» σε μία από τις πιο όμορφες φυσικές γωνιές της Αφρικής μεταξύ Μαλάουι, Μοζαμβίκης και Τανζανίας.
Η Λίμνη Μαλάουι εκτείνεται στο 1/5 περίπου της ομώνυμης χώρας, παρέχοντας με πολλούς τρόπους ζωή σε αυτό το μικρό έθνος.
Η λίμνη εξασφαλίζει στους κατοίκους τα προς το ζην, φέρνει τουρισμό και αποτελεί αν μη τι άλλο αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Μαλάουι.
λίμνη-μαλάουι-το-ενυδρείο-του-Θεού-1
Γνωστή ως «Λίμνη Ημερολόγιο», επειδή έχει 365 μίλια μήκος, ενώ πολλοί ντόπιοι την αποκαλούν «ενυδρείο του θεού», επειδή διαθέτει ένα από τα πιο πλούσια οικοσυστήματα του πλανήτη.
λίμνη-μαλάουι-το-ενυδρείο-του-Θεού-2
Το υδάτινο «θαύμα» που προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες την καθιστά Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ αποτελεί σπουδαίο τουριστικό προορισμό στη χώρα.
λίμνη-μαλάουι-το-ενυδρείο-του-Θεού-3
Κρυστάλλινα νερά και σπάνιας ομορφιάς σημεία για καταδύσεις, αλλά και πολλά ασυνήθιστα είδη τροπικών ψαριών κάνουν τη Λίμνη Μαλάουι τον ιδανικό τόπο για μελέτη της παγκόσμιας βιοποικιλότητας και έναν από τους ωραιότερους προορισμούς στον πλανήτη.
λίμνη-μαλάουι-το-ενυδρείο-του-Θεού-4 λίμνη-μαλάουι-το-ενυδρείο-του-Θεού-5 λίμνη-μαλάουι-το-ενυδρείο-του-Θεού-6 λίμνη-μαλάουι-το-ενυδρείο-του-Θεού-7

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου