Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Πειραιώς Σεραφείμ: “το οντολογικό θεμέλιο της ζωής δεν υπάρχει μέσα σε αυτόν τον κόσμο όσο και αν ψάξουμε”

Posted: June 14, 2014 at 10:31 am, Last Updated:
o-peiraios-serafeimΘεοδώρα Γεωργακοπούλου
Στον πανηγυρικό εσπερινό την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Σε κήρυγμά του μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο Λουκά, αναφέροντας πως «η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού αποτελεί μια απάντηση για το οντολογικό υπόβαθρο του ανθρώπου, που δεν είναι άλλο από τον Πανάγαθο Θεό». Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο βίο του Αγίου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για έναν Άγιο που έζησε σε κοντινούς με εμάς χρόνους, και ταλαιπωρήθηκε αρκετά από το κοσμοείδωλο της εποχής του, και αποτέλεσε έναν πολυτάλαντο επιστήμονα, φιλάνθρωπο ιατρό και εκπληκτικό ποιμένα.
Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε πως «Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός έρχεται να απαντήσει όχι με λόγους αλλά με πράξεις, με έργα, αποκαλύπτοντας ότι το οντολογικό θεμέλιο της ζωής δεν υπάρχει μέσα σε αυτόν τον κόσμο όσο και αν ψάξουμε. Είναι υπερβατικό γεγονός. Είναι Εκείνος, ο οποίος χθες και σήμερα και εις τους αιώνας, δεν αλλάσσει δεν μεταβάλλεται, παραμένει ο παροχός της ζωής, ο Πανάγαθος Θεός». Κλείνοντας προέτρεψε η μνήμη του Αγίου να γίνει πηγή έμπνευσης για τη ζωή όλων μας.
Συνοδοιπορία

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου