Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΑΡΑΓΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ;;;

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

Posted: June 6, 2014 at 12:53 pm, Last Updated: June 6, 2014 at 1:01 pm

Α΄ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ   ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΒΟΥΔΙΣΤΩΝ,  ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ…..


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος Ζιμπάμπουε Σεραφείμ δίπλα από το πλακάτ
Ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος Ζιμπάμπουε Σεραφείμ δίπλα από το πλακάτ/ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ:ΟΙ ΝΗΣΤΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
Κάθε εποχή και η νηστεία της ….Αυτή την Τετάρτη 4 Ιουνίου η Προτεσταντική Ομοσπονδία της Γαλλίας, η Σύνοδος των επισκόπων της Καθολικής Εκκλησίας της Γαλλίας αλλά και η Σύνοδος των Ορθόδοξων επισκόπων, μουσουλμάνοι, βουδιστές και ενώσεις μη ομολογιακές οικολογικού χαρακτήρα π.χ (Δίκτυο) Réseau action climat-France ανακοίνωσαν ότι θα τηρήσουν την πρώτη οικουμενιστική νηστεία.
Διοργανώνεται ουκουμενιστική νηστεία κάθε πρώτη του μήνα εκ περιτροπής μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2015 που θα πραγματοποιηθεί η Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι για το κλίμα. Σκοπός η ευαισθητοποίηση των πολιτικών ιθυνόντων για φυσικές καταστροφές που σχετίζονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου της ατμόσφαιρας και την αύξηση θερμοκρασίας στον πλανήτη και η έκφραση αλληλεγγύης στα θύματα. Ήδη χιλιάδες νηστεύουν. Πρωτεργάτης ο καθολικός Yeb Sano εκπρόσωπος των Φιλλιπίνων στον ΟΗΕ για τις διαπραγματεύσεις στις κλιματολογικές αλλαγές που τον περασμένο Νοέμβριο κατά την ετήσια Διάσκεψη για το κλίμα νήστευσε για μέρες στη Βαρσοβία καθώς η χώρα του είχε χτυπηθεί από τον τυφώνα Haiyan, που προκάλεσε 7000 νεκρούς. Στις 4 Ιουνίου στο Παρίσι από ένα ποταμόπλοιο στο Σηκουάνα απέναντι από τη Βουλή έκανε τη διακήρυξη θέσπισης αυτής της οικουμενιστικής νηστείας.« Η πράξη του ημιπολιτική, ημιπνευματική ». Συμμετέχουν 22 χώρες και πολιτικές προσωπικότητες σαν τον Nicolas Hulot ειδικό απεσταλμένο του Γάλλου Προέδρου για τη “σωτηρία του πλανήτη”.
Κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας οι εκπρόσωποι των εκκλησιών αναφέρθηκαν στη συμβολική, πνευματική, ηθική και κοινωνική σημασία της νηστείας. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να προστεθούν στη δράση 6.000 ενορίες καθολικών στη Γαλλία. Διευκρινίζουν ότι υπάρχει ελαστικότητα ως προς την άσκηση της 24ωρης νηστείας . Ο καθένας νηστεύει κατά το δοκούν και κατά δύναμη. Επίσης θα συνοδεύεται από τη νηστεία « carbone» δηλ. συμμετοχή με μείωση κατανάλωσης ενέργειας. Χρήση ποδηλάτου κ.α διευκρινίζει η Laura Morosini, συμπροεδρεύουσα της ένωσης “Ενωμένοι Χριστιανοί για τη Γη”.(figaro)
chy
Το σκεπτικό της θέσπισης της οικουμενιστικής νηστείας αναλαμβάνει ο François Clavairoly, πρόεδρος της Προστεσταντικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας «Η νηστεία είναι μια πρακτική που διασχίζει όλες τις κουλτούρες όλες τις εποχές η οποία μπορεί να ΄χει απήχηση τόso σε πιστούς όσο και σε μη πιστούς». Αναζητείται ως κεφαλή και αυτού του οικουμενιστικού εγχειρήματος ο Πάπας για να επιστεγάσει το κίνημα. Στις δηλώσεις υπάρχουν οι καθιερωμένες φιλολογικού χαρακτήρα αναφορές περί καταναλωτικής κοινωνίας κ.α (Le Monde 05. 06.14). Στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος (fastfortheclimat org) για την οικουμενιστική μηνιαία νηστεία αυτής της νέας πνευματικότητας στους συμμετέχοντες αναφέρονται οι εξής:
Ο Οlan Fykse Tveit Γ.Γ του Οικουμενικού Συμβουλίου των Εκκλησιών,η Gloria Rojar επίσκοπος Χιλής,ο Εbrahim Saidy ιμάμης Νορβηγίας,ο αγγλικανός Rowan Williams τ.Αρχιεπίσκοπος Cantorbery, ο Tareq Oubrou ιμάμης και διευθύνων του Μεγάλου Τζαμιού του Bordeaux,ο ραββίνος Gabriel Hagaï,ο θιβετιανός βουδιστής μοναχός Matthieu Ricard,ο Νigel Crawhall Διευθ.του Παγκόσμιου Δικτύου Στρατευμένων Βουδιστών και πολλά στελέχη της Παγκόσμιας Λουθηριανής Ομοσπονδίας.Αλλά και ο αναγραφόμενος ως Serafiim Kykkotis Aρχιεπίσκοπος Ζιμπάμπουε και Αγκόλα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.(Σεραφείμ της Κύκκου κατάγεται από Πάφο) Ενώ τις επόμενες ημέρες θα διευρυνθεί η πρωτοβουλία με τη συμμετοχή και άλλων θρησκευτικών αξιωματούχων από το ισλάμ, τον Ιουδαισμό και τον βουδισμό.Οι φορείς ενώσεις που στηρίζουν είναι : Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, Οικουμενική Συμμαχία Αντβεντιστών, Η Λουθηριανή Παγκόσμια Ομοσπονδία  κ.α

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου