Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Το Κινεζικό εκπαιδευτικό σύστημα σκοτώνει τα παιδιά του;

Posted: May 21, 2014 at 11:32 am
Πατέρας σκότωσε την κόρη του επειδή αντέγραψε στο σχολείο/Οι μαθητές αυτοκτονούν από το άγχος
chine
Μια Κινέζα μαθήτρια 11 χρονών ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον πατέρα της επειδή αντέγραψε μια άσκηση από μια συμμαθήτριά της στην τάξη. Αυτή η δολοφονία έρχεται να επισφραγίσει μαι σειρά κακοποιήσεων  που υφίστανται οι μαθητές της Κίνας  με βάση τις σχολικές τους επιδόσεις.

Τα κρατικά ειδησεοραφικά της χώρας αναφέρουν ότι ο άσπλαχνος πατέρας έβαλε το κοριτσάκι να γονατίσει και μετα άρχισε να το χτυπά μέχρι που συνειδητοποίησε ότι δεν αυτό ανέπνεε. Το μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στο Hangzhou στα ανατολικά της χώρας, όπου και το παιδί εξέπνευσε την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Xiandai Jinbao, οι γιατροί πιστοποίησαν εκχυμώσεις και τραύματα στο λαιμό και την πλάτη  αλλά και ίχνη στραγγαλισμού που διήρκησε τουλάχιστον 5 ‘.
Είναι τέτοια η συχνότητα της γονεικής βίας στην Κίνα που από τον Μάιο σε όλο το διαδίκτυο της χώρας διακινούνται φωτογραφίες χτυπημένων παιδιών, με πιο πρόσφατο περιστατικό εκείνο ενός 10χρονου αγοριού που κακοποιηθήκε από την μητριά του.
Αιτία αυτού του φαινομένου θεωρείται το υπερεπιλεκτικό κινεζικό σύστημα εκπαίδευσης το οποίο μέσω κάποιων ειδικών διαγωνισμάτων προδιαγράφεται για πάντα το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών. Οι γονείς προκειμένου να πετύχουν τα παιδιά τους, χρησιμοποιούν βία και τους ασκούν με αυστηρότητα μια υπερβολική  πειθαρχία.
Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα καταδυκνύει ότι η πλειοψηφεία των αυτοκτονιών  στην Κίνα, οφείλεται στην αφόρητη καταπίεση που υφίσταται η νεολαία της χώρας από το υπεραπαιτητικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Στο τριήμερο των διακοπών για τον εορτασμό της  Πρωτομαγιάς ένας 13χρονος μαθητής από την επαρχία  Jiangsu απαγχωνίστηκε διότι δεν προλάβαινε να τελειώσει τις εργασίες του σχολείου για την τριήμερη αργία.(Le figaro 21-05-14/china daily).
7772159573_des-enfants-sur-le-chemin-de-l-ecole-a-pekin-le-19-juin-2013-archivesΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου