Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο Στρος Καν παίζει θέατρο για την εκτέλεση των Ελλήνων-Κάναμε λάθος λέει τώρα

Αναρτήθηκε από τον/την onpolitika στο Μαΐου 15, 2014
benizelos 

Το δούλεμα πέφτει σύννεφο. Ο άνθρωπος που μαζί με το Γιωργάκη εκτέλεσε τους Ελληνες εμφανίζεται τώρα σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί σήμερα το απόγευμα από το γαλλικό κανάλι “France 2″, να ΄λέει  ότι
έκανε λάθη στο θέμα της διαχείρισης της κρίσης στην Ελλάδα, την περίοδο που ήταν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Το πρώην «άτακτο παιδί» του ΔΝΤ που έγραψε ιστορία με τα όργια του  ζήτησε


πολλές εγγυήσεις από τον κορυφαίο δημοσιογράφο του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου Νταβίντ Πουζαντάς, προκειμένου να αποφύγει τις δημοσιογραφικές παγίδες, σχολιάζει η γαλλική “Le Figaro”. Ο δημοσιογράφος του “France 2″ υποστηρίζει στο “Europe 1″ ότι ο Στρος Καν αρνήθηκε να γίνει η συνέντευξη σε απευθείας μετάδοση, προκειμένου να είναι σίγουρος ότι θα ερωτηθεί μόνο για οικονομικά θέματα και κυρίως για το ευρώ.
Ο “DSK” παραδέχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να εφαρμόσει μία πραγματικά αφόρητη πολιτική: «Κάναμε κάποια λάθη. Αλλά έπρεπε να σφίξουμε τη βίδα. Αλλά μόνο αυτό δεν αρκούσε. Επιβάλλαμε στους Ελληνες μια αφόρητη πολιτική, η οποία ακόμα και σήμερα έχει τρομακτικές συνέπειες για την Ελλάδα».
Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την τακτική που εφαρμόστηκε τότε, ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας του ΔΝΤ δηλώνει: «Τι κάνετε, όταν αναλαμβάνετε μια επιχείρηση που δεν πηγαίνει καλά; Ρυθμίζετε τα χρέη του παρελθόντος, διαπραγματευόμενοι όπως μπορείτε με τους πιστωτές. Ωστόσο, λέτε, για το μέλλον στους τραπεζίτες σας: «αν μου δανείσετε τώρα, θα σας τα αποπληρώσω όλα». Δημιουργείτε εμπιστοσύνη για το μέλλον. Υπεκφεύγετε, συζητάτε όσο περισσότερο μπορείτε για το παρελθόν. Και τι κάνουν; Το ανάποδο. Λένε: «Ολα τα προηγούμενα χρέη της Ελλάδας θα αποπληρωθούν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αλλά για το μέλλον, προσοχή, αν δανείσετε, ρισκάρετε να μην πάρετε πίσω τα χρήματά σας». Κάνουν λοιπόν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έκανε ο επικεφαλής μιας επιχείρησης, όταν αναλαμβάνει μια προβληματική επιχείρηση”.

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου