Κυριακή 18 Μαΐου 2014



Πως μας ανέχεται ο Θεός!

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
 
Ζούμε στον καιρό της αποστασίας, γι αυτό ο σώζων εαυτόν σωθείτω. Αυτά τα βαρυσήμαντα λόγια είπε ο μακαριστός γέρων Παΐσιος λίγο καιρό πριν φύγει από αυτόν τον μάταιο κόσμο. Δυστυχώς η λεγομένη Χριστιανική Δύση, αλλά και η Ορθόδοξη Ανατολή έχει απομακρυνθεί από τον αληθινό Θεό. Οι περισσότεροι άνθρωποι περιφρονούν το Χριστό και ποδοπατούν το Ευαγγέλιο. 
Λατρεύουν ψεύτικους θεούς, ακόμη και το σατανά. Λατρεύουν και τη σάρκα διαπράττοντες ανήθικες και ανώμαλες πράξεις, που ούτε τα άγρια θηρία της ζούγκλας δεν διαπράττουν.
Μια θλιβερή και φρικτή απόδειξη της αποστασίας των ανθρώπων είναι το γεγονός που συνέβη στις 10 Μαΐου 2014. Στο διαγωνισμό τραγουδιού της γιουροβίζιον οι Ευρωπαίοι, και αλλοίμονο και οι Έλληνες στεφάνωσαν, βράβευσαν και επικρότησαν την ομοφυλοφιλία στο πρόσωπο ενός ταλαίπωρου, ξεδιάντροπου και διεστραμμένου τραγουδιστή. Πω! Πω! που καταντήσαμε! Αλήθεια πως μας ανέχεται ο Θεός!
Η ομοφυλοφιλία είναι αφύσικη και ανώμαλη κατάσταση, γι αυτό ο Θεός τη μισεί και τη σιχαίνεται. Γι αυτό το φρικτό πάθος ο Θεός κατέστρεψε και κατέκαυσε τα Σόδομα και τα Γόμορρα με θειάφι και φωτιά. Αυτό δεν είναι παραμύθι, αλλά ιστορικό γεγονός. Το βεβαιώνει ο Θεάνθρωπος Κύριος μας λέγοντας στο ιζ΄ κεφάλαιο του κατά Λουκάν Ευαγγελίου, ότι όταν βγήκε ο Λωτ από τα Σόδομα έπεσε από τον ουρανό φωτιά και θειάφι και τους κατέστρεψε όλους. Ο δε απόστολος Παύλος μιλώντας για τα σαρκικά αμαρτήματα βροντοφωνάζει: «Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται … βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι» (Α΄Κορ. στ΄.9-10).
Όσοι πιστοί, όσοι αγαπάμε το Χριστό και την Ελλάδα, ας μην απογοητευτούμε και ας μην απελπιστούμε. Ας εντείνουμε τον πνευματικό αγώνα, ας μετανοήσουμε βαθύτερα, ας προσευχηθούμε με όλη μας την καρδιά και ας παιδαγωγήσουμε σωστά τα παιδιά μας οδηγώντας τα κοντά στο Χριστό και στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να μην παρασυρθούν από τα ρεύματα της ποικίλης ανηθικότητας.
Θα ήθελα να τελειώσω με ένα πολύ διδακτικό γεγονός. Όταν ο Μωάμεθ άλωσε την Κωνσταντινούπολη, θέλησε να ικανοποιήσει τις ανήθικες ορέξεις του με νέους και με νέες. Ζήτησε τότε από τον άρχοντα Λουκά Νοταρά να του δώσει τα δύο αγόρια του. Εκείνος μαζί με τους λεβέντες γιούς του αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Ο Μωάμεθ αγρίεψε και διέταξε τον αποκεφαλισμό τού Νοταρά και των παλληκαριών του. Μακάρι όλα τα Ελληνόπουλα να αποκτήσουν το φρόνημα αυτών των παλληκαριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου