Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ !!!

Ρωσία: Απαγορεύονται οι βρισιές σε ταινίες και ΜΜΕ – Επιχείρηση «πνεύμα και ηθική» από τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Posted: May 11, 2014 at 4:00 pm, Last Updated: May 11, 2014 at 12:22 am
η-ανοικοδόμηση-της-Σοβιετικής-Ρωσίας-από-τον-Πούτιν-2 
Aπαγορεύονται οι βωμολοχίες στα ΜΜΕ, στις ταινίες και στο θέατρο. Τουλάχιστον στα ρωσικά… Ενας νέος νόμος που υπέγραψε χθες ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απαγορεύει το βρίσιμο στο δημόσιο λόγο και τιμωρεί τους παραβάτες με πρόστιμα.

Από την 1η Ιουλίου, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος, αν σε κάποια τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή οι καλεσμένοι «ξεφύγουν» και αρχίσουν να βρίζονται άσχημα ή αν ακουστούν βωμολοχίες σε ταινία στο σινεμά, θεατρικό έργο ή σε σίριαλ, θα πέφτει πέλεκυς. Τα πρόστιμα θα φτάνουν έως και τα 50.000 ρούβλια (1.400 δολάρια) για τις αρμόδιες εταιρίες και τα 2.500 ρούβλια (70 δολάρια) για τους απλούς πολίτες. Επίσης, τα βιβλία που είναι γραμμένα σε «βρώμικη» γλώσσα θα πρέπει στο εξής να φέρουν ειδική ταινία στο εξώφυλλο που θα προειδοποιεί τον αναγνώστη για το περιεχόμενο.
Ο νόμος πάντως, αφήνει κάποια κενά: τι προβλέπεται για τις εισαγόμενες ταινίες και σειρές; Τι ακριβώς ορίζεται ως βρισιά; Η απαγόρευση θα αγγίξει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook και το twitter; Πάνω σε αυτά τα ζητήματα ερίζει μια επιτροπή ειδικών, χωρίς να έχει καταλήξει ακόμα. Χαρακτηριστικό, πάντως, είναι ότι βασικό στέλεχος της επιτροπής «λογοκρισίας» κι ένας από τους εμπνευστές του νόμου είναι ο Ρώσος σκηνοθέτης και βουλευτής Στανισλάβ Γκοβορούχιν. Ο Γκοβορούχιν ήταν από τους πιο γνωστούς σκηνοθέτες της σοβιετικής περιόδου και σήμερα ανήκει στον ευρύτερο κύκλο υποστηρικτών του Πούτιν.
Σύμφωνα, πάντως, με αρκετούς εγχώριους και ξένους σχολιαστές, ο νόμος αυτός παραπέμπει αναπόφευκτα στα κυρίαρχα συντηρητικά ήθη επί ΕΣΣΔ, μια εποχή όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα προέτρεπε τους καλλιτέχνες και τους συγγραφείς να αποφεύγουν τις «παρακμιακές» δυτικές συνήθειες και να παραμένουν πιστοί στις παραδοσιακές αξίες

onnews.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

1 σχόλιο:

  1. Όχι σαν μερικούς που έχουν ως βασικό λεξιλόγιό τους τις βρισιές και τις βωμολοχίες...Και το χειρότερο...το ΄χουν και καμάρι...! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή