Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Χαστούκι σε Τουρκία για την υπόθεση της καταδίκης Οτζαλάν!

Posted: March 19, 2014 at 9:00 pm, Last Updated: March 19, 2014 at 8:15 pm
Χαστούκι σε Τουρκία για την υπόθεση της καταδίκης ΟτζαλάνΠαραβίαση της Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συνιστά η καταδίκη, από την Τουρκία, του ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, σε ισόβια κάθειρξη, σε ποινή δηλαδή αόριστης διάρκειας χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Δικαστήριο καλεί, ταυτόχρονα, την Άγκυρα να εξετάσει τρόπους απελευθέρωσης, έστω υπό όρους των κρατουμένων σε ισόβια δεσμά, οι οποίοι κρατούνται υπό «επιδεινούμενες» συνθήκες. Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν έχει επισήμως υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκθεση παραπόνων για τις συνθήκες κράτησής του στο νησί Ιμραλί, όπου κρατείται ως ένοχος προδοσίας.
Ο Κούρδος ηγέτης κρατείτο μέχρι το 2009 παντελώς απομονωμένος. Το δικαστήριο μάλιστα επέβαλε στην Τουρκία πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ, τα οποία το τουρκικό κράτος οφείλει να καταβάλει στον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη.
Το δικαστήριο ζήτησε από την Τουρκία να πάψει να εφαρμόζει την πολική του «όποιος εισέρχεται εδώ χάνει κάθε ελπίδα» (παραφράζοντας τη διάσημη φράση από την «Κόλαση» του Δάντη).

Defence-point.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου