Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΤΑΤΑΡΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

Last updated on Οι Τάταροι προειδοποιούν ότι θα υπάρξει αιματοκύλισμα …

Τάταροι της Κριμαίας προσεύχονται στο τζαμί Chan Chair στο Bakhchisaray, κοντά στη Συμφερούπολη, φωτο Reuters
Τάταροι της Κριμαίας προσεύχονται στο τζαμί Chan Chair στο Bakhchisaray, κοντά στη Συμφερούπολη, φωτο Reuters

Πορφύρης Δ / Σταφυλά Π,Βρυξέλλες  για το pentapostagma.gr
Σε αποκαλυπτικό άρθρο, το International Business Times (10/03/2014) αναφέρεται στο νέο Τζιχάντ που ετοιμάζουν οι Τάταροι στη Κριμαία αλλά και στην τρομοκρατική δράση τους στη Συρία.

Ένα από τα ηγετικά στελέχη των Τατάρων της Κριμαίας προειδοποίησε ότι σε περίπτωση πραγματοποίησης δημοψηφίσματος για ενσωμάτωση της περιοχής στη Ρωσία θα υπάρξουν αιματηρά αντίποινα.
“Έχουμε ισλαμιστές,γουαχαμπίτες σαλαφιστές,ολόκληρες ομάδες που πολέμησαν στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης “,δήλωσε ο  Mustafa Jemilev  μέλος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου (ο επικεφαλής του οργάνου mahlis της Κριμαίας) στους Financial Times στη Συμφερούπολη.
Ο εχθρός εισέβαλε στη χώρα μας και είμαστε πανέτοιμοι “, πρόσθεσε.
Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τα άτομα που θέλουν να πεθάνουν ένδοξα.”
Ο βουλευτής τήρησε τελικά αποστάσεις από τα επαπειλούμενα αντίποινα λέγοντας ότι μια τέτοια στάση δεν την υιοθετεί.Ο Jemilev διαβεβαίωσε ότι πολλοί Τάταροι μαχητές τον προσέγγισαν και του δήλωσαν ότι θα πολεμήσουν τους Ρώσους για να υπερασπιστούν την Κριμαία.Το δημοψήφισμα για την απόσχιση από την Ουκρανία και την ενσωμάτωση στη Ρωσία έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Κυριακή.
Ο Jemilev τόνισε ότι οι Τάταροι αρνούνται να έλθουν σε συμφωνία με τις φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας αν και τους προσφέρονται προνόμια:ανώτερα πόστα και μια οικονομική βοήθεια στους παλινοστούντες ταταρικής καταγωγής.
“Αυτή η συμφωνία δεν αξίζει ούτε όσο το χαρτί που γράφτηκε…….Αύριο όλα μπορούν ν΄αλλάξουν.  ” ισχυρίζεται.
Το τζιχαντιστικό site  ”Nafir ForUkraine  ” Kάλεσμα σε δράση για την Ουκρανία ” , πολλαπλασίασε τις εμφανίσεις του στο  Twitter ,όπως έκανε στο παρελθόν και για Αίγυπτο και Συρία (Nafir for Egypt/Nafir for Syria).
Το ταταρικό μόρφωμα αποτελεί μια τουρκόφωνη,μουσουλμανική μειονότητα και απαριθμεί 288 000 δηλ. το 12 % του συνολικού πληθυσμού της διαφιλονεικούμενης Χερσονήσου.Υποστηρίζουν τη νέα κυβέρνηση του Κιέβου και συνέβαλαν μαζικά στην ανατροπή του Viktor Ianoukovitch .
Η Ρωσία θα μπορούσε να περιέλθει σε μια κατάσταση ανάλογη αυτής που είχε αντιμετωπίσει στον πόλεμο της Τσετσενίας όταν πολλοί ξένοι μουτζαχεντίν είχαν σπεύσει για τη διεξαγωγή τζιχάντ. Είναι γνωστό ότι υπάρχει συμμαχία μεταξύ Τσετσένων και Τατάρων της Κριμαίας.
Ο Charles Lister  ειδικός σε θέματα τζιχαντιστικών ομάδων στη Συρία δήλωσε ότι τα γεγονότα της Κριμαίας θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν “το άνοιγμα ενός νέου τζιχαντιστικού μετώπου” σ΄αυτήν.
Τάταροι δραστηριοποιήθηκαν στη Συρία στο πλευρό της αντιπολίτευσης.Μάλιστα ο Τάταρος μαχητής μουτζαχεντίν με το ψευδώνυμο ” Abou Khaled ” πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι τον τελευταίο χρόνο.
Το γνωστό τσετσενικό ισλαμιστικό kavkazcenter στις 03/03 αναδημοσιεύει από το Qirimtatar.org ότι: “Ασφαλείς πηγές μας από Τατάρους φίλους μας επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει μαζική κινητοποίηση ένοπλων ταταρικών ομάδων με προορισμό Συμφερούπολη, Σεβαστούπολη”.
To ειδησεογραφικό vocativ.com σε εμπεριστατωμένη έρευνά του  (03/03/14), αποκαλύπτει διασυνδέσεις των Τατάρων της Κριμαίας με διεθνείς θιασώτες του Ιερού Πολέμου. Καταγράφει ότι τουλάχιστον 1000 μυνήματα tweeter έχουν διαβιβασθεί από την Σαουδική Αραβία για Νafir  στην Κριμαία (  ”nafir” είναι αραβικός , ισλαμικός όρος που σημαίνει “κάλεσμα σε δράση”).
Μηνύματα για Nafir όπως δημοσιεύονται από το Vocativ
Μηνύματα για Nafir όπως δημοσιεύονται από το Vocativ.com
Το ίδιο μέσο δημοσιοποιεί λογαριασμο tweeter με το εξής μήνυμα: “To Nafir για την Κριμαία έχει ξεκινήσει και η Τουρκία είναι το σημείο εκκίνησης”

Ενώ το παρακάτω tweeter αναφέρει: “Υπάρχει αύξηση των Τατάρων μαχητών που υποστηρίζουν την Ουκρανική Επανάσταση και καταφθάνουν στο νησί της Κριμαίας“:
CaptffureΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου