Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Αφαίρεσαν ογκο με δόντια από βρέφος

Last updated on Αφαίρεσαν ογκο με δόντια από βρέφος2 
Έναν όγκο, ο οποίος, μάλιστα, διέθετε καλοσχηματισμένα δόντια, εντόπισαν και αφαίρεσαν Αμερικανοί γιατροί από τον εγκέφαλο ενός μωρού τεσσάρων μηνών, όπως δημοσιεύεται στο «Live Science».
Το μωρό από το Μέριλαντ, που δεν αποκαλύφθηκε το όνομά του, είναι πλέον καλά στην υγεία του, αλλά θα πρέπει να κάνει
ορμονική θεραπεία στην υπόλοιπη ζωή του, επειδή ο καρκινικός όγκος είχε ήδη κάνει ζημιά στην υπόφυση του εγκεφάλου, η οποία ελέγχει το ορμονικό σύστημα.
Το κεφάλι του μωρού φάνηκε να μεγαλώνει ταχύτερα από ό,τι θεωρείτο φυσιολογικό για την ηλικία του, οπότε οι γιατροί υποπτεύθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά.
Αφαίρεσαν ογκο με δόντια από βρέφος

Όπως αποκαλύφθηκε από την απεικονιστική εξέταση, υπήρχε ένας όγκος με δομές πολύ όμοιες με αυτές των δοντιών της κάτω γνάθου.
Η χειρουργική αφαίρεση από το κέντρο του εγκεφάλου έφερε πράγματι στο φως έναν όγκο με διαστάσεις 4,1Χ4Χ3,5 εκατοστών, που περιείχε αρκετά πλήρως διαμορφωμένα δόντια.
Σύμφωνα με την ανάλυση που ακολούθησε, το παιδί έπασχε από κρανιοφαρυγγίωμα, ένα πολύ σπάνιο εγκεφαλικό όγκο, ο οποίος μπορεί να γίνει μεγαλύτερος από μπάλα του γκολφ, όμως δεν εξαπλώνεται μεταστατικά στο υπόλοιπο σώμα.
«Δεν βλέπεις κάθε μέρα δόντια σε οποιοδήποτε όγκο του εγκεφάλου. Τα κρανιοφαρυγγιώματα συνήθως περιέχουν εναποθέσεις ασβεστίου, όμως, όταν βγάλαμε ένα κανονικό δόντι, αυτό σίγουρα ήταν κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο νευροχειρουργός Νάρλιν Μπίτι του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.
Στο παρελθόν έχουν βρεθεί δόντια και σε άλλους εγκεφάλους ανθρώπων, όμως μόνο σε όγκους που λέγονται τερατώματα και οι οποίοι ξεχωρίζουν σε σχέση με όλους τους άλλους όγκους, επειδή περιέχουν και τα τρία είδη ιστών που απαντούν στο αρχικό στάδιο του ανθρώπινου έμβρυου.

reportazpress.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου