Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΓΙ΄ ΑΥΤΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε.(ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ) ΚΑΝΟΥΝ ... ΜΩΚΟ !!!

Η ΟΔΗΣΣΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Last updated on ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
o_904836 (1)
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Η Οδησσός στις 03/03/14 , εκπέμπει SOS στη Ρωσία.Όπως καταγγέλουν οι πολίτες της, η κυβέρνηση της πόλης υπέγραψε συμφωνία με το Κιέβο και αρνείται να υπερασπιστεί όχι μόνο τη ρωσική γλώσσα αλλά και γενικότερα όλο τον πληθυσμό της πόλης που τρομοκρατείται από τα  μέλη του “Δεξιού Τομέα”. 
”Εξτρεμιστές απειλούν άμεσα  ανθρώπινες ζωές και καταχρώνται τα περιουσιακά μας στοιχεία συμπεριλαμβανομένης της κατοικίας”.
Μια ομάδα κατοίκων της Οδησσού πήγε στη Σεβαστούπολη για να ζητήσει βοήθεια από τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Poutine να τους προστατεύσει από τις επιθέσεις που δέχονται απο φασιστικά στοιχεία.
 Οι γυναίκες κατήγγειλαν ότι μόλις οι πολίτες άρχισαν να εκφράζονται υπέρ του Viktor Ianoukovitch,άρχιζαν να δέχονται απειλές ακόμα και από εκπροσώπους της νέας μεταβατικής κυβέρνησης.
o_904838
Ο Eugene Muzychko που είναι ο περιφερχειάρχης της Οδησσού ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης να καταγράψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και ότι έχουν στα σπίτια τους και να προμηθευτούν όπλα . 
Οι κάτοικοι της Οδησσού κατήγγειλαν ότι δέχονται απειλές για τη ζωή τους και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν διοικητικές θέσεις και είναι υπέρ της Ρωσίας.
“Έχουμε ανάγκη από το στρατό να μας προστατεύσει, υπάρχουν εξτρεμιστές που κυκλοφορούν ελεύθερα με τα αυτόματα όπλα. Κυριαρχεί η τρομοκρατία. Δεν υπάρχει καμιά αρχή στην πόλη. Ούτε εισαγγελέας ούτε αστυνομία, κυριαρχεί ο φόβος”.
“Εμείς είχαμε ψηφίσει το Κόμμα των Περιφερειών ( Viktor Ianoukovitch) γιατί μας είχαν υποσχεθεί ότι τα ρώσικα θα είνα η δεύτερη επίσημη γλώσσα. Παρακαλούμε τον Πούτιν να σώσει τα παιδιά μας από το φασισμό”.
To περιφερειακό συμβούλιο της Οδησσού δεν επέτρεψε στους κατοίκους να εισέλθουν στην αίουσα συνεδριάσεων για να διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με την τύχη της πόλης, κάτι που είχε προγραμματισθεί για σήμερα. Όταν οι κάτοικοι πήγαν για να ψηφίσουν, τους απαγορεύθηκε η είσοδος και ξεκίνησαν επεισόδια. Τελικά επέτρεψαν την είσοδο μόνο στον ηγέτη μιας Φοιτητικής Ένωσης, τον Anton Davidchenko τον οποίον όμως οι τοπικοί βουλευτές δεν άφησαν να μιλήσει. 
o_905556 (1)
Μετά την άρνηση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Nikolai Tindyuk για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως έγινε και σε άλλες πόλεις της Κριμαίας, οι κάτοικοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό και να μπουν στο κτίριο. Περίπου 12 άτομα κατάφεραν να περάσουν μέσα και να διαμαρτυρηθούν για την ακύρωση του δημοψηφίσματος που θα αποφάσιζε για την πολιτική οντότητα της πόλης.
Την ίδια ώρα εκατοντάδες πολιτών συμπαραστέκονταν με συνθήματα από το δρόμο και κάποιοι ύψωσαν την ρώσικη σημαία.
o_904804
Το μεσημέρι η ρωσική σημαία σηκώθηκε πάνω από το Prospectum Stephenchen.
Οι κάτοικοι φώναζαν ”Δεν μπορούμε να συμβιώσουμε με τους Ναζιστές του Bandera”
Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι στη βιομηχανία “Stalkanat”, που ανήκει σε ένα μέλος  εξτρεμιστικού κόμματος και αυτοί οι εργαζόμενοι λειτουργούν σαν οι Maidan της περιοχής.  Στην πόλη αντιπαρατάθηκαν αργότερα φιλορώσοι και φιλοκυβερνητικοί. Απόψε τη νύχτα ίσως να υπάρχουν εκ νέου επεισόδια.


ΠΗΓΗ:  ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου