Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΕΙΘΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΦΘΑΣΑΝ !!!

ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΑΓ.ΘΕΚΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΝΕΚΡΗ

Last updated on 1925219_266197066879959_1278664024_n

Bρυξέλλες Πορφύρης Δ για το pentapostagma.gr
Στο site του το  κόμμα Levant του Λιβάνου  του Rodrigue Khoury αναφέρει ότι κυκλοφορούν φήμες για το θάνατο μιας μοναχής της Μονής της Αγίας Θέκλας που απήχθησαν αρχές Δεκεμβρίου από ισλαμιστές.

Τα HNN και Al-Akhbar μεταδίδουν ότι χάθηκε η επαφή των διαπραγματευτών με τις απαχθείσες μοναχές.Πηγή  μετέδωσε ότι χθες 5.03.14 οι μοναχές μετακινήθηκαν από τους απαγωγείς τους σε περιοχή πιθανόν ανάμεσα  Yabroud και τα συριολιβανέζικα σύνορα.
Όπως αναφέρει το alhadath ο  Khoury κοινοποίησε στον αραβικό τύπο ότι σύμφωνα με πηγές του από Ελλάδα ο επίσκοπος Χαλεπίου μισή ώρα κατ΄αλλη πηγή ένα τέταρτο μετά την απαγωγή του έστειλε SMS  σε πνευματικά του παιδιά που έλεγε ότι τους απήγαγε η Αλ Κάιντα και τους πηγαίνουν προς Τουρκία.Αν και δεν αναφέρεται η πηγή και ο αποδέκτης του μηνύματος αυτή η είδηση είχε απασχολήσει κατ΄εξακολούθηση τον τύπο όταν έλληνας αρχιμανδρίτης είχε δώσει εκτενείς συνεντεύξεις για το επίμαχο SMS που δέχθηκε από τον επίσκοπο.
Ας μας δώσουν μια ίνα από τον μάρτυρα επίσκοπο να τον τιμήσουμε και να σταματήσουν να παίζουν με τα κινητά.
Αλλά η πάγια τακτική των διωγμών ήταν η εξαφάνιση της σωρού του μάρτυρα για να μην τιμηθεί.
Σε ομιλία του στην Σύνοδο Ορθόδοξης Ιεραρχίας στο Φανάρι ο Πατροιάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε κι αυτός στην απαγωγή. Κατήγγειλε ότι η βία στο όνομα της θρησκείας συχνά θριαμβεύει απειλώντας τους χριστιανούς.
” Με βαθιά θλίψη και ανησυχία παρακολουθούμε τους διωγμούς των χριστιανών την καταστροφή και τη βεβήλωση ναών τις απαγωγές και τις δολοφονίες ιερέων μοναχών ακόμη και επισκόπων όπως αυτή των Παύλου Χαλεπίου και   Yohanna Ibrahim  ”.
Στη Σύνοδο παραβρέθηκαν οι Πατριάρχες Αντιοχείας Αλεξανδρείας Ιεροσολύμων Ρωσίας και οι επικεφαλείς των ορθοδόξων Εκκλησιών Βουλγαρίας κύπρου Τσεχίας Γεωργίας Ελλάδας Πολωνίας Ρουμανίας Σερβίας και Σλοβακίας.( ANSAmed  6.03.14)
Σε συνέντευξή της στην ΤΗΕ VOICE OF RUSSIA 4.03.14 η γαλλοσυριακής καταγωγής Roueida Khoury μέλος της ένωσης Χριστιανοί της Συρίας κάνει τον θλιβερό απολογισμό.Καταγγέλει ότι στη Χομς δεν απομένουν παρά 28 μόνο χριστιανοί έναντι των 60.000 πριν την εκδήλωση της κρίσης.Ενώ από το Χαλέπι έγινε μαζική έξοδος 30.000 χριστιανών.Τα συνθήματα των αντικαθεστωτικών όταν έβγαιναν από τα τζαμιά ήταν «οι χριστιανοί στη Βηρυτό οι αλαουίτες στο νεκροταφείο.»

H ανακοίνωση για τις φημες για το θάνατο της μοναχής από το site του κόμματος Levant
H ανακοίνωση για τις φημες για το θάνατο της μοναχής από το site του κόμματος Levant

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου