Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΝ

Posted: March 15, 2014 at 11:03 pm
mitropolitis-kalavriton-amvrosiosΣεβασμιώτατε, ευλογείτε εν ονόματι Κυρίου.
Σας στέλνω αυτήν την επιστολή-κάλεσμα με αφορμή την δημοσίευση σας με τίτλο “βλάκα Έλληνα, σκάσε και ….δούλευε”.
Σέβομαι βαθύτατα την Ιερωσύνη σας, καθώς και το μέγιστο θεσμικό αξίωμα που σας δώρισε ο Κύριος μέσα στην Ελληνορθόδοξη κοινωνία,
αλλά είναι κάποια πράγματα που πρέπει απαραίτητα να ειπωθούν, που ελπίζω να μην ενοχλήσουν αλλά να προβληματίσουν.
Σας διαβεβαιώνω ότι λέγονται με αγάπη προς υμάς, πρωτίστως όμως για τους λαϊκούς, που αποτελούν το ποίμνιο της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Χριστού και τους οποίους πιστεύω καλοπροαίρετα, αποκαλείτε Ραγιάδες και βλάκες.

Αυτό το ποίμνιο Σεβασμιώτατε, που εύκολα το κατηγορούν όλοι, ότι ευθύνεται για όλα τα στραβά και τα παράλογα, αλλά και ότι αδιαφορεί για αυτά που συμβαίνουν και δεν αντιδρά , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΥΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ.
Άλλωστε, αυτό το επιβεβαιώνουν και τα ίδια τα γεγονότα , διότι όλες τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ των πράξεων, όλων των υπευθύνων, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ τις έχει επωμιστεί, και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.
Σε όλες τις κοινωνίες Σεβασμιώτατε, υπάρχει ΙΕΡΑΡΧΙΑ και ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ των ΕΥΘΥΝΩΝ. Κάποια στιγμή είχαμε μία επικοινωνία και για κάτι που σας είχα ζητήσει, μου απαντήσατε “πως οι δυνάμεις σας δεν φτάνουν μέχρι εκεί “, και πως παραμένετε “ένας στρατιώτης Ιησού Χριστού”. Σήμερα αφού μου δώσατε την ευκαιρία, θα σας πώ αυτό που δεν σας είπα τότε.
Στην ΙΕΡΑΡΧΙΑ της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού , δεν είσαστε στρατιώτης Σεβασμιώτατε αλλά ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, που έχετε υπό τας διαταγάς σας το άρμα της εκκλησίας του Χριστού, στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Οι στρατιώτες, είναι αυτός ο απλός, καθημερινός και “ανώνυμος” λαός, που δεν έχει αξιώματα, ούτε παίρνει αποφάσεις, αλλά αγωνίζεται για τον βιοπορισμό του, μέσα στις συνθήκες που δημιουργούν οι έχοντες τα αξιώματα και την δυνατότητα ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ .
Είναι οι Χριστιανοί που περιμένουν την ορθή καθοδήγηση. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν μείνει άνεργοι και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Είναι αυτοί που ζουν στην ανασφάλεια της όποιας εργασίας τους. Είναι αυτοί που αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές των παιδιών τους λόγω αδυναμίας. Είναι αυτοί που ξαφνικά έμειναν άστεγοι και κοιμούνται στον δρόμο, με την εικόνα του Χριστού δίπλα τους. Και τόσοι άλλοι.
Βλέπετε Σεβασμιώτατε η πραγματικότητα είναι διαφορετική και αλλάζει τελείως, ανάλογα με τον τρόπο που την βιώνει ο καθένας.

Ο λαός Σεβασμιώτατε είναι ΠΟΙΜΝΙΟ και όπου το πάτε θα πάει. Την ευθύνη της πορείας του όμως, την έχουν οι ΠΟΙΜΕΝΕΣ και οι άρχοντες που βρίσκονται στις θέσεις ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. Με τις αποφάσεις αυτών, (των αρχόντων) ο λαός εξαθλιώθηκε, έχασε τις δουλειές του και έμεινε στον δρόμο. Και αυτό ο λαός το γνωρίζει. Αλλά είναι πολύ πιο ώριμος απ’ ότι νομίζουν όλοι, γιατί γνωρίζει και ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
Στήν Δημοκρατία Σεβασμιώτατε, απέναντι στα εγκλήματα της όποιας εξουσίας, ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΝ ΘΕΡΜΩ, γιατί υπάρχουν και άλλες ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ. Όταν κάποια εξουσία, ΕΚΤΡΑΠΕΙ από την ΘΕΣΜΙΚΗ της Λειτουργία, τότε υποχρεώνονται οι άλλες εξουσίες θεσμοί, να την ΕΛΕΓΞΟΥΝ και να την ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ στην σωστή της λειτουργία.
Σήμερα αναμφίβολα, η νομοθετική εξουσία ΕΧΕΙ ΕΚΤΡΑΠΕΙ , ως προς τo Δημοκρατικό και Συνταγματικό της λειτούργημα. Τί περιμένετε όμως από τον λαό Σεβασμιώτατε, όταν οι υπόλοιπες θεσμικές εξουσίες που πρέπει να αντιδράσουν , ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ; Τι περιμένετε; Να βγεί ο λαός “δυναμικά” στούς δρόμους και να ρίξει την κυβέρνηση;
ΜΑ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Δεν βλέπετε τι έγινε και τι γίνεται, σε όποιο κράτος επιχειρείται πτώση της κυβέρνησης, με οποιονδήποτε “δυναμικό” τρόπο; ΕΜΦΎΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ γίνεται για το ποιος θα πάρει την εξουσία.
Μην κάνετε Σεβασμιώτατε το λάθος, να κατηγορείτε τον λαό, για αυτά που δεν κάνετε, όλοι εσείς οι ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ των θεσμικών εξουσιών, που βρίσκεστε στα ΓΡΑΦΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά, το να κατηγορούν τον λαό για ότι γίνεται , είναι κατευθυντήρια γραμμή του Δ.Ν.Τ. σε όποιο κράτος πήγε και για τον σκοπό αυτό, εκπαιδεύει δημοσιογράφους. Αυτό κατήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής και καθηγητής κύριος Μητρόπουλος. Μην κάνετε λοιπόν αυτό το λάθος.
Ο Ελληνικός λαός Σεβασμιώτατε, έχει δείξει ότι διαθέτει “έκτη αίσθηση” και παραδίδει μαθήματα πολιτισμού στην ανθρωπότητα ακόμα και σήμερα, μέσα από την μεγαλύτερη κρίση , που όμοια δεν έχει περάσει άλλος λαός στην ιστορία.
Όταν άλλες χώρες για μικρότερα προβλήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός και λεηλατήθηκαν τα πάντα, ο Ελληνικός λαός παραδίδει μαθήματα ψυχραιμίας και πολιτισμού, στις τράπεζες, στα ταχυδρομεία , στα σούπερ μάρκετ και οπουδήποτε γίνονται χρηματικές συναλλαγές , γιατί μπορούμε και κάνουμε ακόμα με ασφάλεια τις συναλλαγές μας.

Οι πολιτικοί “άρχοντες” Σεβασμιώτατε, δεν διαχειρίζονται τα “TOY ΘΕΟΥ” , αλλά τα “του Καίσαρος” και κατά την εξουσία που έχουν. Και αφού στις παρανομίες τους , ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ καμία άλλη θεσμική εξουσία, κάνουν αυτά που κάνουν. Σας διαβαιβαιώνω όμως, επειδή “ουδέν κρυφόν υπό τον Θεόν”, πως δεν πρόκειται να μείνουν ατιμώρητοι, διότι έχουν δώσει όρκο είς το όνομα της Αγίας Τριάδος, να διαχειρίζονται τα “του Καίσαρος” προς το γενικό συμφέρον του Ελληνικού λαού και είναι επίορκοι ενώπιον του Θεού.
Φωνάζετε “ξύπνα Ραγιά” και “σήκω Ραγιά”, αλλά εσείς που μπορείτε και έχετε την ΔΥΝΑΜΗ να τον ενεργοποιήσετε, δεν κάνετε τίποτα. Ο λαός αν ξεσηκωθεί από μόνος του , ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ ΟΧΛΟΣ, και εύκολο ΘΥΜΑ στα σχέδια των ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, που επιδιώκουν και για την Ελλάδα, αυτά που ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ στην Τυνησία, στην Λιβύη, στην Αίγυπτο, στην Συρία και τώρα στην Ουκρανία.
Μην λέτε τον ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , Ραγιάδες και βλάκες, επειδή του λείπουν ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ , ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ. Είναι γνωστό, ότι ο άνθρωπός που έχει πνευματική κατάρτιση, αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα με αισιοδοξία και ελπίδα. Αν ο λαός του Θεού ΕΙΧΕ τα πνευματικά εφόδια, που είχατε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να του έχετε δώσει, δεν θα αυτοκτονούσαν οι Έλληνες από απελπισία. Αποκαλείστε μεταξύ σας οι Σεβασμιώτατοι “άγιοι”, αλλά όταν ο λαός του Θεού είχε αγίους δίπλα του, δεν φοβόταν τίποτα και αντιμετώπιζε με χαμόγελα ακόμα και τα λιοντάρια.
Οι Έλληνες Σεβασμιώτατε, δεν κάθονται σήμερα στον καναπέ. Κάθονται σε “αναμμένα κάρβουνα” και ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ. Ο Ελληνικός λαός είναι ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και χρειάζεται ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ από ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΠΟΙΜΕΝΑ.
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Σεβασμιώτατε, τόλμησε και κάλεσε τον Ελληνικό λαό σε διαμαρτυρία και ο λαός ανταποκρίθηκε με μοναδικό τρόπο. ΚΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΓΕΡΣΗ και σε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και αν ο λαός δεν ανταποκριθεί, τότε να τον κατηγορήσετε ως αμελή , απαθή και ανεύθυνο. Αλλά τώρα δεν δικαιούστε να τον κατηγορείτε για κάτι τέτοιο.
Στην επικοινωνία μέσω email που είχαμε, σας είχα ζητήσει ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ τον Ελληνικό λαό σε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, εκεί στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ Ιερά Μονή της ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ και να υψώσετε ξανά το ιστορικό ΛΑΒΑΡΟ της Ιεράς Μονής, που είχε σηματοδοτήσει τον αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωση του Έθνους.
Σήμερα ζούμε σε συνθήκες ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ. Γι’ αυτό σας ζήτησα, αυτό το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ να υψωθεί ξανά από τα χέρια σας, και να ευλογήσετε ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥ , τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ των Ελλήνων για την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του έθνους.
Δεν έχω πάρει την άδεια σας για να δημοσιοποιήσω την απάντηση σας , αλλά θεωρώ, ότι οι κατέχοντες δημόσια άξιώματα δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, είτε απαντούν δημοσίως , είτε απαντούν ιδιωτικώς. Μου απαντήσατε λοιπόν επί λέξη τα εξής: “……….. Δυστυχώς τα μέτρα μου δεν φθάνουν στο μέγεθος, το οποίον επιθυμείτε. Παραμένω ένας απλούς στρατιώτης Ιησού Χριστού. Ας ευχηθούμε ο Κύριος να αναδείξη τον κατάλληλον άνθρωπον.” Με αγάπην Κυρίου
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ.

Σεβασμιώτατε. Όπως σας είπα στην αρχή, εσείς δεν είστε απλός στρατιώτης Ιησού Χριστού, αλλά Στρατηγός του Χριστού. ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΤΕ να καλέσετε τον ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ σε πνευματική ΕΓΕΡΣΗ, αυτό ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Σε αντίθεση με τον λαό που κατηγορείτε, που όσο και αν το θέλει, από μόνος του ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Ο λαός όπως είπαμε είναι ΠΟΙΜΝΙΟ και όπου το πάτε θα πάει.
Υπάρχουν Σεβασμιώτατε, οι άνθρωποι που ορθώνουν το ανάστημα τους και ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Όπως υπάρχουν και αυτοί που ακολουθούν σκυμμένοι, την ιστορία που γράφουν ΑΛΛΟΙ γι’ αυτούς. Ο Θεός σας έχει κάνει ΣΤΡΑΤΗΓΟ και σας έχει δώσει την ΔΥΝΑΜΗ. Αν θέλετε χρησιμοποιήστε τη.
Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
Εύχεστε υπέρ του ευσεβούς ημών έθνους.
Με αγάπη Κυρίου
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου