Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΒΡΥΧΑΤΑΙ Η ... "ΑΡΚΟΥΔΑ" !!!

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν ουκρανική ναυτική βάση στη Φεοντόσια

ουκρανίαΕκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να καταλάβουν τον έλεγχο των εγκαταστάσεων με τη βοήθεια ελικοπτέρων. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, ένας στρατιώτης που βρισκόταν στο εσωτερικό της βάσης επιβεβαίωσε το γεγονός.

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν σήμερα να καταλάβουν την ουκρανική ναυτική βάση στη Φεοντόσια, μία από τις λίγες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που έφερε την ουκρανική σημαία.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC οι ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν τη βάση και απομάκρυναν τους ουκρανούς στρατιώτες.
Την Παρασκευή ρώσοι στρατιώτες είχαν καταλάβει άλλες δύο ουκρανικές βάσεις στην Κριμαία.
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για πιθανή εισβολη της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία.
Μετά τη σχετική προειδοποίηση απο τον διοικητή του NATO στην Ευρώπη, ανάλογη δήλωση έκανε και ο στενός συνεργάτης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και βοηθός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τόνι Μπλίνκεν.
Όπως είπε, ενδέχεται η Ρωσία να εισβάλει στην ανατολική Ουκρανία, ακόμα κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια.
Νωρίτερα ο ουκρανός μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε πως ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αυξάνεται.
Εν τω μεταξύ, ο Γιούρι Καβάλτσουκ, στενός συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κι επικεφαλής της Ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας, στην οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ λόγω της κρίσης στην Κριμαία, υποστήριξε ότι οι κυρώσεις αυτές είχαν το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αφού συνέβαλαν το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του οποίου προΐσταται να αποκτήσει νέους πελάτες.
Ο Καβάλτσουκ, πρόεδρος του ΔΣ της Ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας, στο οποίο επιβλήθηκαν και προσωπικά κυρώσεις, είπε σε μια σπάνια τηλεοπτική του εμφάνιση ότι οι πλούσιοι Ρώσοι πρέπει να επιδείξουν πατριωτισμό κατά την διάρκεια της κρίσης αυτής.
Ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ανοίξει λογαριασμό στη Ρωσική Εμπορική Τράπεζα.
skai.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου