Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

13:24
05/03/2014
Η Ρωσία δείχνει ότι δεν τρομάζει από απειλές και κυρώσεις και να είναι κυριολεκτικά ασταμάτητη και προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο ώστε να απαντήσει ισοδύναμα σε οποιοδήποτε οικονομικό πλήγμα και αν δεχτεί από ΗΠΑ-ΕΕ.

Σήμερα, ο πρόεδρος της επιτροπής για τον συνταγματικό νόμο της Ανω Δούμα, Andrey Klishas αποκάλυψε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται νομοσχέδιο ώστε να είναι έτοιμη νομοθετικά, και με το οποίο θα «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, στην περίπτωση επιβολής δυτικών οικονομικών «αντιποίνων».
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που επεξεργάζονται μέλη της συνταγματικής ομοσπονδιακής επιτροπής, θα έχει το δικαίωμα ο πρόεδρος της Ρωσίας και η κυβέρνηση ακόμη και να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία ξένων εταιριών που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρίες από χώρες που επιβάλλουν οικονομικά αντίποινα.
Η επεξεργασία του νομοσχέδιου αποτελεί άμεση απάντηση της ρωσικής κυβέρνησης στην απειλή από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές κυβερνήσεις για επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Ρωσία λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από τα γεγονότα στην Ουκρανία.
«Όλα τα αντίποινα θα πρέπει να είναι αμοιβαία», δήλωσε ο Κλίσας κλείνοντας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ:  ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου