Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ «ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ» ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ
dyo
Από το site Kavkazcenter
Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ/Σταφυλά
Το Web site  ( www.kavkazcenter.com ) που ανήκει στην οργάνωση ” Eμιράτο του Καυκάσου “ στις 3 Ιουλίου 2013, επιβεβαίωσε ότι ο  Abou Banat από το Νταγκεστάν ήταν πίσω από την απαγωγή των επισκόπων.Εκτός από την ανάληψη της ευθύνης της απαγωγής των επισκόπων η οργάνωση παραδεχόταν δια του μέσου της ότι οι επίσκοποι εκτελέστηκαν.
Βέβαια για να σβήσει τα ίχνη και να  μετριάσει την οργισμένη αντίδραση της παγκόσμιας κοινής γνώμης που έδειξε να ξυπνάει από λήθαργο λίγες μέρες μετά με την προβολή του βίντεο δήλωνε παράλληλα ότι η εκτέλεση έγινε με ζακέτες αυτοκτονίας μια μέθοδος που χρησιμοποιείται εκτεταμένα στο Αφγανιστάν.Το Εμιράτο του  Καυκάσου διασυνδέθηκε με FSA και Al-Qaïda.Πρόσφατα προσαρτήθηκε στην ( ISIS ) .
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, ο δημοσιογράφος ερευνητής  Erkan Metin δημοσίευσε ένα άρθρο στο www.suryaniler.com .
Σύμφωνα μ΄ αυτό είχε ταυτοποιήσει τον  Abu Banat ως τον Magomed  Abdurkhmanov από το Daghestan και από αστυνομικές πηγές είχε διασταυρώσει ότι το άτομο ήταν προφυλακισμένο στο Meltepe της Κωνσταντινούπολης την ίδια στιγμή που τουρκικός τύπος και κυβέρνηση διατείνταν ότι αυτός και η ομάδα του είχαν εκδοθεί.Ο Metin οδηγήθηκε στο συμπέρασμα δια της εμπεριστατωμένης του έρευνας ότι ο Abu Banat είχε σχέση με την απαγωγή των επισκόπων .
Σύμφωνα με την ανάκριση που δημοσιοποιήθηκε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2013 ο Abu Banat ομολόγησε την πράξη του: « Ναί εγώ αποκεφάλισα τα τρία άτομα.Ήταν η πρώτη φορά που αποκεφάλιζα άνθρωπο.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτά κυκλοφόρησαν στο Internet.Ανάλογες πράξεις γίνονταν κάθε Παρασκευή αφού είχαμε καταδικάσει άτομα σε δικαστήρια της Σαρία. Εγώ εκτέλεσα την ποινή του αποκεφαλισμού ” .
Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε ο δημοσιογράφος ερευνητής  Erkan Metin απέδειξαν ότι η ομάδα αυτή ευθύνεται για την απαγωγή των επισκόπων.
Ο Erol Dora ασσύριος,νομικός και μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου κατέθεσε  γραπτή επερώτηση στον Πρωθυπουργό Erdogan για την εμπλοκή και συμμετοχή της Τουρκίας στην απαγωγή των επισκόπων και για τις σχέσεις των υπηρεσιών της χώρας με τον φερόμενο δολοφόνο.
Ο Βουλευτής Erol Dora κατέθεσε ερώτηση και στον Υπουργό Δικαιοσύνης  Bekir Bozdag.Τον ρωτούσε γιατί η Τουρκική Δικαιοσύνη αρνήθηκε να δικάσει ένα άτομο που κατ΄ομολογίαν είναι ο δολοφόνος που αποκεφάλισε με ειδεχθή τρόπο 3 ανθρώπους. Σύμφωνα με τον  Dora το τουρκικό Σύνταγμα προβλέπει ότι ανάλογα εγκλήματα δεν είναι απαραίτητο να έχουν διαπραχθεί σε τουρκικό έδαφος για να εκδικαστούν στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τον Fuad Elia ,τον μόνο επιζήσαντα της απαγωγής  όπως λέει το ΑΙΝΑ οι δράστες ήταν Καυκασιανοί.Έφεραν ρούχα ταλιμπάν.
Μια από τις ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες διευθύνεται από τον  Abu Amer τον Κουβετιανό.Ο Abu Amer συνοδεύεται από άτομο προερχόμενο από το   Dagestan με τ΄όνομα Magomed Abdurrakhmanov με την κωδική ονομασία Abu Banat ( στα τουρκικά Ebu Benat ) . Αυτός είναι ο κατ΄εξοχήν ύποπτος για την απαγωγή των επισκόπων.
Το καλοκαίρι του 2013 αναρτήθηκε στο YouTube βίντεο που προβάλει τον αποκεφαλισμό 3 ατόμων.Ένας δήμιος αποκεφαλίζει τους ανθρώπους.Τα άτομα στο βίντεο συμπεριλαμβανομένου του αποκεφαλιστή μιλάνε με ρώσικη προφορά.Ακούγεται μια φωνή στα τουρκικά να δίνει το παράγγελμα ” καθίστε καθίστε “ για να έχουν όλοι θέα στον σφαγιασμό.Το άτομο που έχει επιφορτιστεί να φέρει εις πέρας τον αποκεφαλισμό και που απεικονίζεται στο βίντεο είναι ο   Magomed Abdoulrakhmanov με το ψευδώνυμο Abou Banat .Ήταν πρώην αστυνομικός στο Daguestan “που ακολούθησε το δρόμο του τζιχάντ στη Συρία.  “(AINA)

248155_646961678665453_1916224790_nAbou-al-Banat-5Abou-al-Banat-4 (1)

Στην αρχή του 2013 , η οργάνωση του Abou Banat εγκαταστάθηκε κοντά στο χωριό El – Meched , που απέχει μόλις 5 χμ.από τα σύνορα και την πύλη εισόδου  Bab El – Hawa (Πόρτα του αέρα) απ΄ όπου εισήλθε ο Παύλος Γιαζίζι ερχόμενος από Τουρκία προς συνάντηση του Ιωάννη Αβραάμ προς επιτέλεση ανθρωπιστικής αποστολής.Προς την ίδια πύλη κατευθύνθηκαν οι απαγωγείς αφού είχαν πλέον ομήρους τους επισκόπους.Ο Abou Banat παντρεύτηκε μια γυναίκα από το παρακείμενο χωριό El- maillé.Σύμφωνα με το AINA ο ίδιος τρομοκρατούσε τους χωρικούς και είχε σκοτώσει έναν για παραδειγματισμό.Θέσπισε την πιο αμείλικτη Σαρία ακρωτρηρίαζε τα δάχτυλα καπνιστών και επέβαλε σκληρές τιμωρίες σε όσους έπιναν.Οι εσωτερικές διαιρέσεις που ταλανίζουν την αντιπολίτευση τον έφεραν αντιμέτωπο ως και με τον FSA.Η οργάνωσή του διαλύθηκε κι αυτός για να διαφύγει εισήλθε στο Τουρκικό έδαφος.Η αστυνομία σταμάτησε σε μπλόκο ένα αυτοκίνητο έξω από το Ικόνιο.Στο αυτοκίνητο επέβαιναν μια σύρια και 3 άλλα πρόσωπα τσετσενικής καταγωγής.Κανείς δεν είχε χαρτιά ή έγκυρη ταυτότητα.Καθώς ήταν ξένοι υπήκοοι αποφασίστηκε η έκδοσή τους.
Η τουρκική εφημερίδα  Radikal είχε μεταδώσει με πηχιαίο τίτλο” ο δολοφόνος των επισκόπων συνελήφθηκε στο Ικόνιο.Ένα τοπικό μέσο από το Ικόνιο εξασφάλισε την αναφορά των αρχών και το νέο μεταδόθηκε σ΄όλη τη χώρα και πέραν αυτής.
Με νωπές τις μνήμες του βίαιου αποκεφαλισμού ένας από τους αστυνομικούς αναγνώρισε ένα άτομο από τους επιβαίνοντες.Έστειλε σήμα στην αστυνομία της Κωνσταντινούπολης.Στην κατ΄ οίκον έρευνα ανακαλύφθηκαν χειροβομβίδες και όπλα.Τα άτομα συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή ,σύσταση συμορίας και ύποπτοι για επικείμενα τρομοκρατικά χτυπήματα.Μεταφέρθηκαν στη φυλακή  Maltepe στην Κωνσταντινούπολη.Όταν διέρευσε ότι είναι ύποπτοι και για την δολοφονία επισκόπων αποφασίστηκε η έκδοσή τους.
Σύμφωνα με αναφορές ο Abu Banat ήταν γνωστός της  MIT αφού αυτή τους εξόπλιζε.
Θορυβημένοι Davutoglu ,Erdogan και στρατηγός Sadullah Ergin δήλωναν ότι η τουρκική κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες για απελευθέρωση των επισκόπων την ίδια στιγμή
που το νούμερο 1 ύποπτος για την δημόσια εκτέλεσή τους βρισκόταν προφυλακισμένος στην Κωνσταντινούπολη.Το AINA σχολιάζει ότι  ” όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι υπήρξε τουρκικός δάκτυλος στην απαγωγή των επεισκόπων και επομένως έκαναν ότι ήταν δυνατόν για ν΄αποκρύψουν την αλήθεια σχετικά με τον προφυλακισμένο δολοφόνο . ”
Αξιόπιστες πηγές στις Βρυξέλλες που απευθύνθηκαν σε ειδικούς αναλυτές σε θέματα τρομοκρατίας διεθνούς αναγνώρισης, μας μετέφεραν την πρώτη εκτίμηση ότι ο νούμερο 1 σφαγιασθέντας του βίντεο παρουσιάζει ομοιότητα 60% και πλέον με τον επίσκοπο Παύλο. Διευκρίνησαν ότι το τριχωτό μέρος της κεφαλής σε δύσκολες συνθήκες κράτησης ομηρίας/απαγωγής αποσαθρώνεται. Επίσης κατατομικά υπάρχουν κοινά στοιχεία λόγω της μικρόσωμης φιγούρας στο βίντεο αλλά και άλλα χαρακτηριστικά όπως η κατασκευή των ώτων που είναι μοναδική σε κάθε άνθρωπο και επέχουν θέση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι ίδιες πηγές μας διευκρίνησαν ότι η ποιότητα του βίντεο δεν είναι καλή και οτι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση από ειδικό ιατροδικαστή.

Πηγές: ΑΙΝΑ 01/02/14, crossmap.christian post com 04/02/14, Assist new service 02/02/14

ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2014/02/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου