Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

Last updated on

Bίντεο/Γύρω στα μεσάνυχτα στις 23 /02, μετά την βραδυνή ακολουθία στη Λαύρα του Κιέβου , περίπου 100 άτομα οπλισμένα με αλυσίδες και λοστούς απέκλεισαν όλες τις εξόδους και εισόδους της ορθόδοξης μονής.

Στιγμιότυπο από την κάμερα στην είσοδο της Μονής
Στιγμιότυπο από την κάμερα στην είσοδο της Μονής
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Ροπαλοφόροι και κρανοφόροι στο μοναστήρι
Ροπαλοφόροι και κρανοφόροι στο μοναστήρι
Σαν επιδρομείς εισέβαλαν στη Ιερά Λαύρα του Κιέβου , περίπου εκατό οπλισμένοι άνδρες που αυτοαποκαλούνται στελέχη των μονάδων εθνικής άμυνας και αιχμαλώτισαν τους μοναχούς ,
απαγορεύοντάς τους να βγούν ακόμα και στον περίβολο της Μονής αλλά και σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο.  Την πληροφορία έδωσε πρώτος στα μέσα ένας κοσμικός που εργάζεται ως υπάλληλος στο βιβλιοπωλείο της Μονής (lifenews ).

Το εξτρεμιστικό κόμμα του Δεξιού Τομέα που πρωτοστάτησε στις ταραχές του Κιέβου ανακοίνωσε δια του εκπροσώπου του ότι δεν υπάρχει πρόθεση επίθεσης στους ναούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλήσεις που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Μόσχας.
Οι οπλισμένοι διαδηλωτές στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής
Οι οπλισμένοι διαδηλωτές στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής
Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο επίθεσης σε εκκλησίες και μοναστήρια της Ουκρανίας που τελούν υπό την πνευματική καθοδήγηση του ρώσικου Πατριαρχείου .(Itar-Tass)
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας (κανονική) Vasily Anisimov, είπε ότι στη Λαύρα έχουν ήδη συγκεντρωθεί  διαδηλωτές από την πλατεία Ανεξαρτησίας, που απαιτούν να περάσει η Μονή στο λεγόμενο Πατριαρχείο Κιέβου και ότι διαπραγματεύονται με τους ιερείς και μοναχούς. Πρόσθεσε ότι έχει προγραμματισθεί να ψηφισθεί στη νέα βουλή η υπαγωγή της Μονής στο λεγόμενο Πατριαρχείο Κιέβου (newsmail ru).
Ο ηγούμενος Παύλος απουσιάζει στο εξωτερικό για μια λεπτή χειρουργική επέμβαση.
1655674_761630550516303_243907764_o-600x450
Tα Ria Novosti και  Κ. Pravda αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Νikolai Balashov, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επικοινωνία με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο εσωτερικό της Λαύρας. «Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες που διαδίδονται … Ας ελπίσουμε ότι οι επικίνδυνες εξελίξεις θα αποφευχθούν. Ελπίζουμε ότι η ομηρία των μοναχών του της Λαύρας Pechersk του Κιέβου δεν θα συνεχισθεί. Προσευχόμαστε για μια ειρηνική συνέχιση της πνευματικής ζωής στο μοναστήρι”.Σχολιάζοντας δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης  για το αίτημα των εξεγερμένων για υπαγωγή της  Λαύρας στο Πατριαρχείο του Κιέβου (σχισματικό) ο Balashov δήλωσε:
“Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν  συγκρούσεις και προσευχόμαστε γιά ειρήνη στη μονή .. .κάθε προσπάθεια για βίαιη επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με τη θρησκευτική επιλογή των πολιτών της Ουκρανίας, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες, και να  καταστήσει αδύνατη  την ειρηνική επίλυση των ζητημάτων.”
Η ηλεκτρονική έκδοση της ουκρανικής Pravda, ανέφερε ότι “δεκάδες μαχητές με ρόπαλα και ασπίδες μπλοκάρουν τις εισόδους προς το μοναστήρι και περιμένουν οδηγίες από το Πατριαρχείο Κιέβου για περαιτέρω δράση”.
Capjnhture

O εκπρόσωπος της λεγόμενης  Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πρωθιερέας Georgy Κοβαλένκο δήλωσε ότι η κατάσταση στη  Λαύρα ήταν τεταμένη, αλλά τώρα υπάρχει ηρεμία.Διέψευσε την είδηση περι κατάληψης της Μονής ισχυριζόμενος ότι η παρουσία των ευρωδιαδηλωτών της Πλατείας Ανεξαρτησίας είναι eγια τη διατήρηση της τάξης και την πρόληψη προκλήσεων.  Υπάρχουν μέλη του κόμματος Δεξιός Τομέας κοντά στη Μονή, αλλά οι άνθρωποι δεν είναι επιθετικοί “.
Μετά το σκάνδαλο της ομηρίας, οι εκπρόσωποι των ευρωενωσιακών κομμάτων και των σχισματικών ορθοδόξων εκκλησιών, ακολουθούν την ίδια υπερασπιστική γραμμή. Ότι δηλαδή πρόκειται για μονάδες περιφρούρησης του μοναστηριού που πραγματοποιούν ελέγχους σε εξερχόμενους για να μην αφαιρεθεί εκκλησιαστική περιουσία από την Λαύρα. Για αυτόν το λόγο σταματούν για έλεγχο φορτηγά και άλλα οχήματα πλησίον της Μονής.
Σημειωτέον ότι τον 16ο αι. πραγματοποιήθηκε αποτυχημένη προσπάθεια του τότε Πολωνού Βασιλιά και του Πάπα Κλήμη να υπαγάγουν βιαίως τη Λαύρα του Κιέβου στον Μητροπολίτη Κιέβου που είχε προσχωρήσει στην Ουνία.

ΔΕΙΤΕ  : ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:  ΚΛΙΚ

3 σχόλια:

  1. Να ευχόμαστε και να προσευχόμαστε η Παναγία η οποία έδωσε την εντολή για ίδρυση της συγκεκριμένης αδελφότητας και σκήτης και στο όνομα της οποίας είναι αφιερωμένο το 2ο περιβόλι της μετά των Άθωνα, να λύσει το θέμα χωρίς περαιτέρω προβλήματα και διενέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπαθείς άνθρωποι οι υποκινούμενοι επαναστάτες της Ουκρανίας. Ούτε τα Μοναστήρια δεν λογαριάζουν καθώς τα θεωρούν προπύργια του Πούτιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως, το Πατριαρχείο της Ρωσίας, φαίνεται να πληρώνει με το ίδιο νόμισμα την εθνοφυλετική πορεία του καθώς οι Σχισματικοί Ουκρανοί, που έφτιαξαν δικιά τους εθνική Εκκλησία, προσπαθούν να αποκτήσουν υπερόρια εξουσία πάνω σε δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Ρωσίας. Αν ανοίξεις λάκκο, θα πέσεις ο ίδιος μέσα λέει μια παροιμία...

      Διαγραφή